Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Tacohej julmat, nu blir det tex mex

Efter sill, köttbullar och risgrynsgröt vänder vi blicken mot tacos. Vem gillar inte härligt kreativ plockmat med mustiga såser, kryddor, färgglada grönsaker, krispiga nachos och varma mjuka bröd? Se våra artiklar på kampanj här nedan.

Våra mjuka tortillabröd bakade på vete går utmärkt att äta både kalla och varma. Blir det bröd över går de naturligtvis bra att frysa. Du hittar dem i fyra olika storlekar. 

Våra nachochips och tortillachips från Brakes är lättsaltade och krispiga, naturligtvis bakade på majsmjöl. De passar utmärkt som förrätt, till tex mex eller som snacks - naturella eller tillsammans med en god dipsås.

Köp tortillas och chips
Tortillabröd 30 cm
Tortillabröd 25 cm
Tortillabröd 15 cm
Tortillabröd 20 cm
Nachochips
FRP 12x450 g
Kolonial
Bli kund

Proteinrikt, gott och billigt!
Röda kidneybönor
passar utmärkt i sallader, soppor och texmexrätter.
Kikärter (kallas ibland också för garbanzobönor) har en nötig smak och grunden till falafel och hummus. De är jättegoda att rosta tillsammans med kryddor. Varför inte prova texmex-kryddor?
Svarta bönor är mjuka med en lite fruktig och fräsch smak. Passar bra till chili och texmex-rätter. Använd gärna till refried beans, ett klassiskt recept i det mexikanska köket, där varje familj har "sitt" recept.

Köp proteinrika bönor
Kikärtor EKO
FRP 6x2,6 kg
Kolonial
Bli kund
Vita bönor stora EKO
Bönmix EKO
FRP 6x2,6 kg
Kolonial
Bli kund
Röda Kidneybönor EKO

Färgstarkt med grönsaker Grönsakernas naturliga färgspel gör rätten härligt rik på färg. Naturligt söt solgul majs, krispig grön sallad, solmogna tomater eller varför inte svänga ihop en klassisk Pico de gallo (tomater, koriander och lök). Eller en söt och stark mangosalsa (med rödlök, koriander, mango och chili)?

Köp grönsaker och frukt
Avokado tärnad
FRP 12x500 g
Djupfryst
Bli kund
Soltorkade tomater strimlade
Paprikamix strimlad EKO
Gul lök tärnad EKO

Ovasett om du väljer att ta en genväg i köket genom att använda färdiga blandningar eller vill göra allt från grunden har vi produkterna som hjälper dig lyckas.
Chunky salsa från Brakes är en medelstark mexikansk tomatsås med hela bitar av tomat, paprika, jalapeño och lök som passar till alla sorters tex-mex-rätter. Blir det över? Använd som en smaksättare i en god gryta!
Taco Kryddmix är en kryddblandning med den typiska spiskumminkaraktären som passar bra till tacos och andra färsrätter. Spiskummin är faktiskt en krydda som inte förekommer i traditionella Mexikanska kryddblandingar, men som är vanligt förekommande i Sverige.

Köp produkterna
Chilisås hink
Taco Kryddmix PP
Tomatpuré
FRP 3x4,5 kg
Kolonial
Bli kund
Salsa Chunky medium
Chilipulver PP

Vårt erbjudande inom kött.
Servicestyckarna är vår lokala snabbfotade köttspecialist varifrån vi erbjuder ett brett sortiment inom kött. Vi har arbetat tillsammans sedan 2007 för att kunna erbjuda ett kundanpassat sortiment med kort varsel.  Produkterna säljs under varumärket Menigo Färskvaruhallen.

Färs och kyckling
Nötfärs 10% 3mm EU
Menigo Färskvaruhallen
KG 1x4xca2,5 kg
KGD 1xca2,5 kg
Färskvaror
Bli kund
Blandfärs 50/50 3mm EU
Menigo Färskvaruhallen
KG 1x4xca2,5 kg
KGD 1x2,5 kg
Färskvaror
Bli kund
Kycklinglårfile utan skinn
Högrev 2x2 tärnad EU
Menigo Färskvaruhallen
KG 1x4xca2,5 kg
KGD 1xca2,5 kg
Färskvaror
Bli kund
Kycklinglårfilé Strimlad Färsk 12 mm
Menigo Färskvaruhallen
FRP 1x5 kg
Färskvaror
Bli kund
Övriga tillbehör
Guacamole extreme supreme
En mathistorikers tillbakablick- tacosVi lät Richard Tellström, etnolog och måltidsforskare, dela med sig av sina kunskaper kring tacos, visste du att tacon snart firar 40 år i Sverige? Och att den första tacorestaurangen öppnade 1983?
Vad är det som gör att tacon under dessa åren hållit sig aktuell på vår svenska meny?  
Richards text hittar du här.
. . . . . .

Letar du efter mer inspiration och recept hur du kan förnya tacomenyn?

Här hittar du recept på en härlig texmex-kyckling, tacochili på vegetarisk färs och annat gott.

cheddardip.jpg

. . . . . .