Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Svintrendigt

Allt ifrån sköna kvarterskrogar till prisbelönta restauranger sätter allt oftare upp svensk gris på menyn. Grisen har verkligen sin givna plats i det svenska köket och nu ser vi även att kockarna väljer att arbeta med fler styckdetaljer.

Givetvis är klassiker som filé, karré och kotlett det som används mest. Men ta griskind till exempel, den har blivit en riktigt trendig detalj. En av anledningarna till att allt fler upptäcker grisköttet, och framförallt det svenska grisköttet är att det håller väldigt hög kvalitet. Detta kan vi tacka våra duktiga uppfödare för som kombinerat med världens tuffaste djurskyddslagar står som garant för att den svenska grisen mår bra. Större boxytor med strö och halm för alla grisar, knorren kvar och endast antibiotika till sjuka djur och aldrig i förebyggande syfte, gör den svenska grisen världsunik.

Grisköttet innehåller som du vet mycket naturligt fett. Det gör köttet väldigt användbart. Det passar perfekt för långbakning, det är utmärkt att grilla, röka och rimma.

Gör ett aktivt val och välj svenskt griskött och stöd den svenska bonden!