Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Få upp till 39% mer betalt med premiumeffekten!

En färsk undersökning* visar att gäster i genomsnitt är villiga att betala hela 25 kr mer för en premiumburgare än en standardburgare. Ett enkelt sätt att uppgradera din burgarportion är att växla upp brödet.

- Kommer man någonstans där man ser att de har ett bra bröd så vet man nästan på förhand att det är en bra burgare. Det sätter tonen redan innan första tuggan, säger Marcus Sjöström en av grundarna till Burgerdudes som driver Sveriges största recensionssajt för hamburgare.

Svenskarna, i alla åldrar, verkar älska hamburgare. Burgarkonsumtionen växer stadigt vilket också leder till mer kunniga gäster som ställer högre krav. De är också villiga att betala mer för högre kvalitet. ”- Jag är verkligen glad att det finns mer variation på bröd nu än det klassiska gatuköksbrödet med sesamfrön. Brioche, Pretzel, Potato Bun och Sweet Potato Bun är bara några favoritexempel. För olika bröd kan verkligen lyfta olika typer av burgare”, fortsätter Marcus.

Enligt en undersökning gjord av Lantmännen Unibake så uppger hela 90% att de äter hamburgare utanför hemmet minst en gång i månaden. Vad gäller betalningsviljan så är man generellt villig att betala hela 25 kr mer för en premiumburgare, vilket motsvarar ett 39% högre pris. Det är ännu mer tydligt hos de unga i åldern 18-25 år. Ju yngre man är desto mer benägen är man att välja premiumburgare före en standardburgare och desto högre pris är man beredd att betala.

Det har med all rätt varit stort fokus på köttets kvalité i hamburgaren under många år men för att få den extra stora premiumkänslan behöver man växla upp på brödet. Burgerdudes har provat mer än 350 burgare i över 50 olika länder, något som borgar för att de vet mer än de flesta om burgare. ”- När man kommer till ett ställe och ser att de verkligen har lagt ner omtanke på sitt bröd blir man så himla glad. Det är mycket köttfokus, men många glömmer att brödet faktiskt är det är det första man både ser och känner”, avslutar Marcus Sjöström.

Handla:

Om Burgerdudes

Grundare: Marcus Sjöström, Linus Josephson, Toby Lee och John Wästerlund.

Burgerdudes.se är Sveriges (kanske till och med världens) största recensionssajt för hamburgare. De har rest världen över och recenserat över 350 olika burgarrestauranger. Allt i jakten på den perfekta burgaren.