Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Merhav och Lysekils sätter en ny standard för märkning av sjömat

Marenor har tagit fram nya märkningar till sina varumärken Merhav och Lysekils som ska hjälpa dig göra bättre val när du ska köpa fisk. De två märkningarna är Svenskproducerat och Nordiska hav – utan omvägar.

Fiskindustribranschen har förändrats mycket under de senaste åren. Många anläggningar för hantering av fisk har stängt i Norden och flyttats ut till andra delar av världen. För att du ska kunna göra ett aktivt miljöriktigt val vid köp av sjömat från Sverige har Marenor jobbat fram en ny och tydligare märkning av sina varumärken Merhav och Lysekils. De två märkningarna är Svenskproducerat och Nordiska hav – utan omvägar.

Svenskproducerat är märkningen på alla produkter som är förädlade i Sverige. All fisk kommer från MSC-märkta bestånd och allt förädlingsarbete baseras på GFSI erkända standard för livsmedelssäkerhet. Det ger full kontroll över hela processen och garanterar matsäkerhet, transparens och trygghet. Marenor jobbar också med arbetsmiljön och bra arbetsvillkor för att ska motsvara företagets högt ställda kvalitetskrav. Marenor har ett miljö- och hållbarhetsarbete som överträffar de högt ställda svenska miljökraven.

Nordiska – utan omvägar är ytterligare en vass och kompromisslös märkning när det gäller miljön. Det är märkningen på särskilt utvalda produkter i vårt sortiment som garanterar att produkten är fiskad i nordiska vatten och förädlad i våra svenska anläggningar på västkusten. Inga omvägar, inga kompromisser.

Merhav och Lysekils har länge haft full spårbarhet och en tydlig märkning av var deras produkter kommer från och den nya märkningen kommer att göra det ännu enklare att göra ett miljövänligt val. 

Var med i vår satsning för miljön och bli delaktig i vår resa mot en hållbar framtid!

Köp fisk från Merhav