Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Laga från grunden, smaksätt, forma & servera!

Om ni ännu inte provat Anamma Formbar Vegofärs Ärta, skulle vi verkligen rekommendera er att göra det, varken ni eller era matgäster kommer att ångra sig.

Anamma Formbar Vegofärs Ärta – en vegansk glutenfri vegofärs som är mycket lätt att forma och får en fin stekyta både på stekbordet och i ugnen. Med Formbar Vegofärs Ärta är det möjligt att skapa egna vegetariska och veganska bullar, biffar, färslimpor, burgare och mycket mer, med personlig smaksättning och prägel.

Anamma Formbar Vegofärs Ärta – ger dig fler möjligheter i det vegetariska köket

  • Vegansk & glutenfri
  • Enkel att forma
  • Enkel att smaksätta
  • Klassiska rätter lagade från grunden
  • Högt proteininnehåll
  • Baserad på ärtprotein
  • Nyckelhålsmärkt
  • Tillagad i Sverige

Lunch till alla

Anamma Formbar Vegofärs Ärta låter dig göra alla klassiska färsrätter du önskar vegetariskt. Och alla kan äta samma. Skippa köttalternativet. Servera vego till alla!

Bara fantasin som sätter gränser

Stora, små, platta eller runda, kryddstarka, husmanskost, asiatiskt eller amerikanskt – ja vi kan lova att du kan göra vad du vill, bara att sätta igång!

Se, så enkelt det är

Se hur grymt det blir när våra kulinarisk kreatörer slår sina kloka huvuden ihop och snackar Anamma Formbar Vegofärs Ärta.

Klimatberäkning

Formbar Vegofärs Ärta har ca 90% mindre klimatpåverkan jämfört med nötfärs. I receptbanken på orklafoodsolutions.se hittar du fler produkter och recept som är både klimat- och näringsberäknade! Där kan du också göra hela din veckomeny och jämföra med andra rätter för att se hur mycket du kan spara på klimatet.

Ladda ner receptfoldern här!

Köp Orkla produkter

Ärtprotein

Nio av de tjugo aminosyror som protein byggs upp av är essentiella. Det betyder att kroppen inte kan producera dem på egen hand, och vi behöver därför regelbundet få i oss dessa via kosten. Ärtprotein innehåller alla essentiella aminosyror, och har även ett högt innehåll av grenade aminosyror. När koncentratet av ärtprotein framställs, separerar man protein från kolhydrater och fett. Proteinet kan utvinnas såväl ur gröna som gula ärtor, även om gula ärtor har ett högre näringsvärde, vilket gör dem extra lämpade till produktion av köttalternativ

Formbar Vegofärs Ärta smaksatt med ”taco” serverad med rostad palsternacka och tortilla chips

Ingredienser till 10 portioner

1,2 kg Anamma® Formbar Vegofärs Ärta
25 g tacokrydda
50 g rapsolja
500 g palsternacka
4 st majskolvar, förkokta
150 g tortillachips
400 g coleslaw
35 g kruspersilja

Gör så här

  1. Blanda Formbar Vegofärs Ärta med tacokrydda och forma till järpar och baka av i ugnen på 150°C kombi, tills en innertemp på 70°C.
  2. Skär palsternackorna och vänd dem med rapsolja och salt. Rosta dem i ugnen på 200°C i ca 15-20 min.
  3. Dela majskolvarna på mitten och rosta de i ugnen på 220°C i 10 min.
  4. Servera med tortillachips, coleslaw och kruspersilja

Följ oss gärna

Instagram: orklafoodsolutionsse

Facebook: Orkla FoodSolutions SE

LinkedIn: Orkla FoodSolutions Sverige