Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Kockarnas favoriter – fem rätter som alltid går hem

Är kocken den bästa gästen du kan ha? Här är fem rätter som inte gör Olle och Stefan besvikna

I köket på Kronfågels kontor står Michelinkocken Olle Broström och Kronfågels Head Chef Stefan Superti. Idag förbereder de maten inför en restaurangmässa och på spisen kokar en stor gryta buljong. Även om dagens prepp är skrattfylld så behöver kockar också få en paus där maten serveras utan ett eget finger med i spelet. Här är fem rätter som Stefan och Olle älskar att se på en meny:

Korean Fried Chicken:

Stefan:
– Det här är en av mina absoluta favoriträtter, den slår aldrig fel.

Olle:
– Exakt, den fungerar både som förrätt och som huvudrätt. Riktigt bra fingerfood!

 Dragonkyckling:

Olle:
– Verkligen en smakbild som jag gillar att laga och äta själv! Fungerar på alla typer av restauranger.

Svensk Kyckling Curry:

När Stefan första slänger ur sig det här förslaget uppstår visst skratt men både är snabbt överens om att det här är comfort-food på hög nivå.
– Det är en rätt som man typ blir lite lugn av. En perfekt lunch på en hektisk dag, säger StefanKyckling Gyros:


– Det här är en till av de där rätterna som man kan göra hur enkel eller svår som helst. Det finns ett par ställen som tar det här till nästa nivå med roliga tillbehör, säger Stefan

Olle fyller i:
– jo, och den du får i en pita mellan två servetter på vägen hem kan sitta minst lika bra.

Kycklingschnitzel:

– Alltså, bredden på schnitzel är ju nästan det mest imponerande. Supergott att göra på japanskt vis, en så kallad tonkatsu fast med kyckling istället, säger Olle

– Ja, får en schnitzel lite omtanke i tillagningen så är det ju en toppenrätt. Den behöver verkligen inte mer än några potatisar, ansjovis och kapris, säger Stefan.

Kanske är kockar bland de bästa gästerna man kan ha. Sällan kräsna och med stor respekt för när maten lagats med eftertanke.

Köp Kronfågels produkter här:

Olle Broström

Olle är ambassadör för Kronfågel och inspirerar med sina vällagade recept. Till vardags är han kökschef på Michelinrestaurangen Nour i Stockholm. Restaurangen har en japanskinspirerad meny som serveras i en matsal som snarare känns som en lägenhet.

Olle har sedan tidigare ett OS-guld från sin tid med juniorkocklandslaget. Hans matlagning präglas av en respekt för råvaror blandat med innovation och grundlig eftertanke.