Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Hälsa på maten – en klok kokbok

Gör barnen mer nyfikna på (hälsosam) mat genom att fokusera på glädje och låta dem exprimentera med sina sinnen. Hälsa på maten – vårt lekfulla och pedagogiska ”allt-i-ett” material för hela skolan och inte minst för föräldrarna.

Broccoli = barnens värsta fiende? Inte om de får vara med och tillaga den.

Forskning visar nämligen att barn får både självförtroende, goda matvanor och blir nyfikna på att prova nytt, om de får vara med och laga maten de ska äta.

I detta material hittar du smarta, goda och hälsosamma recept på mellanmål, frukostar och luncher till små och stora barn och fullmatad med inspirerande tips och rolig pedagogik. Skapat i samarbete med forskare, folkhälsoutvecklare, kostchefer, pedagoger och kockar.

Allt arbete är gjort med Livsmedelsverkets rekommendationer som bas. Med snygg pedagogik, tydliga receptbilder och en stor portion humor hjälper Orkla dig att uppfylla dina mål och att fylla barnens magar med en god känsla och bra energi.

Så det känns faktiskt tryggt att kalla den för en klokbok också.

Varför HÄLSA PÅ MATEN?

Namnet “Hälsa på maten” syftar lite fyndigt på flera olika saker.

Dels vikten av att introducera och få människor intresserade av mat redan i tidig ålder, men också för att kopplingen mellan hälsa och mat är så stark. Vi vet att vi behöver få unga människor till att äta mer grönt och fiberrikt, och att involvera barnen i matlagningen och all bakomliggande fakta kring våra livsmedel ger bevisat resultat.

Den stora frågan är - HUR?

Hur får vi barn att prestera bättre i skolan? Hur får vi barnen att äta bättre – i skolan OCH hemma? Hur får vi barn att äta mer grönt?

Frågorna är många och svaren likaså. Men vi måste ju börja någonstans, och vi måste alla hjälpas åt.

Vad har Orkla då tagit fram åt dig?

En klok kokbok

Givetvis finns hela kokboken HÄLSA PÅ MATEN som pdf för nedladdning.

Pedagogiska planscher

Som ABC, fast PRS istället. Pedagogiken är en av de viktigaste pelarna i HÄLSA PÅ MATEN. Orkla har därför tagit fram tre pedagogiska bokstavsplanscher för P, R, S och matpyramiden om du vill väcka barnens nyfikenhet kring några av våra smaskigaste och viktigaste råvaror.

Recept

VILKET BLIR DITT FAVORITRECEPT? Samtliga recept är närings- och klimatberäknade och du hittar dem digitalt i Orkla Foods Sveriges receptbank. Du hittar dem även via receptdatabaserna Mashie och Matilda.

Har du hittat ett par recept som lockar lite extra? Då har du möjlighet att ladda ner samtliga recept i boken som enskilda pdf-filer på halsapamaten.se.

Pedagogiska uppslag

Bra och tydliga tips som man på ett roligt och barnvänligt sätt, kan använda i den pedagogiska dialogen. Använd de gärna som ett vecko- eller månadstema i undervisningen.

Näring & Hälsa – Pigg & Kry
Hållbarhet – Vi kan äta jorden hel igen
Laga – Låt barnen vara med, det är mat!
Smaka – Känna, titta, lyssna, dofta…

Köp Orkla produkter