Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Fem sätt att höja snittnotan med smårätter

Med smårätter på menyn kan försäljningen öka med 30%. Det visar en undersökning från Santa Maria. Smårätter är också ett sätt att bli det självklara valet.

Allt fler restauranggäster letar efter skräddarsydda upplevelser. De vill ha något personligt på tallriken. Vegetariskt, glutenfritt, allergivänligt eller bara efter sina personliga smaklökar. Men också plånboksstorlek. Genom att se preferenser och dieter som en möjlighet kan restauranger sticka ut – och bli valet där gästerna vet att de alltid kan få vad de vill ha. Och känner sig välkomna.

Mindre tallrikar = mer förtjänst

Lösningen? Smårätter. Det gör det lätt att tillgodose både smakpreferenser och plånboksstorlekar. När mat serveras på små tallrikar så ökar snittnotan. För trots att du inte kan ta lika mycket betalt per rätt, så uppmuntrar ett lägre pris per rätt till att beställa mer, och till fler spontana köp. Och dina gäster kan njuta av god mat oavsett storlek på plånboken.

1. En meny med mindre, men fler, rätter

Att gå från en stor rätt till en kombo av små kan öka värdet per köp med 15–30 procent. Och att ta bort fasta menyer där till exempel pommes ingår, och istället låta gästen välja en side bland flera, kan öka värdet per köp med 10–15 procent.

2. Sälj med en anledning

Bara att lägga till en anledning, till exempel ”vill du lägga till en varm nachotallrik för att det är kallt ute” kan öka försäljningen rejält. En undersökning* visar att anledningar fungerar i 93 procent av fallen!

* cbsnews.com/news/more-lessons-in-persuasion-using-the-power-of-because/

3. Prata genom bordet

En bordsryttare på bordet kan få gästerna som sagt att de bara ska ta ett glas att bli inspirerade till spontana köp. Något gott att tugga på till drickan. På drinklistan kan det också vara smart att föreslå snacks och sides som passar till olika drinkar.

4. Tacos som räddaren i nöden

När du inte vet vad du ska göra med dina rester, lägg dem i en taco, burrito eller nachotallrik. Finns det ett bättre sätt att minska matsvinnet samtidigt som du ökar lönsamheten och utvecklar menyn?

5. Minska matsvinnet med mångsidiga produkter

Med mångsidiga produkter kan du skapa många slags rätter samtidigt som jobbet i köket blir effektivt. Ta tortillas som exempel. Ett bröd som går att använda till säkert hundra rätter – wraps, tacos, quesadillas, pinwheels, pizza eller bakade till skålar. För att nämna några. Nachochips kan charma gästerna i olika former – krosset längst ner i påsen är utmärkt att panera fisk i, eller som salt crunch på chokladglassen. Tänk utanför påsen!

Köp Santa Marias produkter här

Vetetortilla 25 cm

Santa Maria
Kolonial
Art.nr. 104020
FRP
6x12x62,5 g
Med våra produkter kan du skapa många slags smårätter samtidigt som jobbet i köket blir effektivt. Här är några exempel.

Chips som charmar gästerna

• Finns som trekantiga Tortilla chips – funkar som ätbara bestick – och runda Nacho chips – lite tjockare och perfekta för nachotallriken.
• Tortilla chipsen finns även i olika smaker.
• Glutenfria och veganvänliga.
• Tänk utanför påsen. Kanske på kanapéer, smulpanerad fisk eller chokladdoppade salta snacks?

Tortillas för alla tillfällen

  • Supermångsidiga – använd till quesadillas, taquitos, pinwheels eller baka till små skålar att servera dip i.
  • Mild smak och mjuk textur som passar till allt.
  • En storlek för varje rätt och varje tillfälle.
  • Lång hållbarhet i oöppnat paket.

Nyhet! Frysta Avocado Slices

  • Glöm dåliga avokados – de här är gröna och fina varje gång.
  • Skivade och frysta direkt efter skörd.
  • Platseffektiva och enkla att använda.