Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Färdiglagad, läcker kyckling från Kronfågel!

Upptäck Kronfågels färdiglagade produkter för snabb och enkel tillagning i köket. I vårt breda sortiment hittar du bland annat Stekt och tärnad salladskyckling, Grillad salladskyckling och den nya produkten Grillad klubbfilé, allt från svenska gårdar.

Med hjälp av våra egna kockar utvecklar vi hela tiden nya smaker och produkter som underlättar i köket, allt baserat på vår omsorgsfullt uppfödda kyckling som råvara. Våra färdiglagade produkter riktar sig till matlagare och kockar som uppskattar enkelhet och snabbhet, utan att ge avkall på smak och kvalitet. Med vår färdiglagade kyckling som bas skapar du enkelt dina egna goda rätter, för gäster inom alla matkulturer.

Att bjuda på kyckling är så mycket mer än bara god och hälsosam mat, det är även ett hållbart val för restauranger och kök.

Smörstekt kycklingklubbfilé med svartkål, bakad lök, tomat och örtemulsion

Ingredienser för 10 pers

Klubbfilé

10 st klubbfilé
Smör till stekning

Semitorkad tomat

300 g cocktailtomater
40 g socker
Olivolja
Salt och peppar

Bakad lök

10 st bananschalottenlök
100 g smör
Honung
Salt och peppar

Picklad silverlök

2 st silverlökar
1 dl ättika
1 dl socker
2 dl vatten

Örtemulsion

2 st hela ägg
4 dl örtolja (valfri god ört)
20 g dijonsenap
15 g citronsaft
Salt

Svartkål och svamp

600 g svartkål
500 g svamp, t.ex. shiitake
Citronsaft
Smör och olivolja

Gör så här

Börja med att dela cocktailtomaterna och lägg på en plåt. Salta, peppra och sockra och tillsätt olivolja. Baka i ugn utan luftfuktighet på 90 grader i 3-4 timmar.

Skala löken och dela i två delar. Lägg på plåt med smör. Ringla över honung och salta och peppra. Baka i ugn på 180 grader i ca 40 min. Ös med smöret då och då.

Skiva silverlök tunt på mandolin. Salta löken lätt. Koka upp ättika, socker och vatten. Låt svalna. Lägg gärna löken i vakuumpåse och häll på lagen. Låt stå i minst 1 timme.

Gör en emulsion av en god illgrön örtolja. Slå i hela ägg med dijonsenap, citronsaft och salt i en mixerbägare. Häll på örtoljan och stavmixa från botten tills den tjocknat. Smaka av med salt.

Ansa svartkålen från roten. Dela svampen. Stek hastigt i smör och olja. Salta och peppra och tillsätt lite citronsaft.

Stek kycklingklubbfiléerna i 7-8 minuter i smör tills innertemperaturen är minst 70 grader. Servera gärna med en god rödvinssås.

Köp Kronfågel produkter