Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Nya fastsittande korkar

Under 2022 introducerade vi nya fastsittande korkar på våra PET-flaskor. Den nya designen gör att korken förblir fäst till flaskan även efter öppning.

Nytt EU-direktiv

Förändringen är i linje med ett nytt EU-direktiv för engångsplast som träder i kraft i juli 2024. Övergången till de nya korkarna, som genomförs på samtliga PET-flaskor i sortimentet, påbörjades under hösten 2022 och planeras att vara klar senast 2023. Först ut var Fanta, Coca-Cola, Sprite och bonaqua.

Bidrar till ökad insamling

Förändringen underlättar insamling och återvinning av hela förpackningen och hjälper till att förhindra nedskräpning, vilket bidrar till vårt arbete tillsammans med branschen mot 100 procent återvinning av både flaska och kork.

De flesta svenskar är redan duktiga på att panta sina förpackningar med korken fastskruvad och med den nya korkdesignen kommer ännu färre korkar att gå förlorade, slängas eller glömmas i naturen innan de pantas tillsammans med flaskan.

De nya korkarna är en viktig milstolpe för att uppnå en cirkulär ekonomi för förpackningar, där varje flaska – tillsammans med varje kork – samlas in och återvinns. Coca-Cola har en övergripande strategi mot A World Without Waste, en vision om en skräpfri värld och strävan mot 100 procent återvinning av både flaska och kork senast 2030.

Våra utvalda produkter

100% återvunnen plast

Vi har vår produktionsanläggning i Jordbro utanför Stockholm, här producerar vi Coca-Cola, Fanta, Sprite och bonaqua. Vi har 100% återvunnen plast i hela vår PET-portfölj.

Fossilfria transporter

Alla våra inrikestransporter använder 100% fossilfritt drivmedel. Detta är ett viktigt steg på vägen mot vårt mål att nå netto noll utsläpp av växthusgaser i hela värdekedjan till 2040.