Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Chef’s Blend – när kockarna får välja!

Arvid Nordquist lanserar Chef´s Blend tillsammans med Svenska Kocklandslaget! Få tips på sätt att använda kaffe både i och utanför matlagningen.

Kaffe är en essentiell del i de allra flesta möten. Att unna sig en kaffe blir en stund av njutning, en möjlighet att stanna upp, vara social och njuta av nuet. Du känner smakerna och en omsorgsfull kaffe ger dig en smaksensation. En kaffe är så mycket mer än en dryck. Kaffebönan innehåller mer än 800 aromämnen, vilket är dubbel så många som i vin.

Kaffe är en viktig ingrediens på de flesta restauranger och caféer.

Recepten du finner nedan och samarbetet har en klar och tydlig målsättning, att få fler att upptäcka kaffet som den fantastiska ingrediens i matlagningen som den är. Med ett gott kaffe i maten och till maten kan man slå gästerna med häpnad.

- Vi hoppas att deras underbara recept kan inspirera restauranger och caféer att upptäcka hur fantastiskt det kan smaka med ett riktigt gott kaffe i maten oavsett om det är i koppen eller kaffe på menyn, säger Ina Bråsäter, Nordic Channel Marketing Manager på Arvid Nordquist.

NYHET!

• En unik produkt utvecklad tillsammans med Svenska Kocklandslaget och inköpsteamet på Arvid Nordquist
• Noga utvalda arabicabönor för att skapa en frisk och balanserad smak
• Starkt hållbarhetslöfte – Ekologisk samt Rainforest Alliance
• 100% Hållbart certifierat
• 100% Klimatkompenserat
• Arvid Nordquist vill stötta branschen genom partnerskapet med Svenska Kocklandslaget

Dessert-taco med kaffeganache

Vem älskar inte en fredags-taco? Det här är en dessert-variant som är gjord med en brynt smörkaka med citronzest och en ganache gjord på kaffe. Jag ville att en av mina rätter skulle kunna ätas med händerna stående – det är nog något som hängt med från när jag jobbade på Gastrologik. Jag gillar att stå runt ett bord och snacka, dricka kaffe och käka något gott – precis som i Italien när man avnjuter sin Espresso på café.

Klicka här för att ta del av hela receptet

Recept av Kasper Kleihs

Älgörtsglass med mandelgianduja

Älgört är en ört eller krydda som få känner till. Det finns en hel del vilda växer som går bra att använda som krydda, som kanske inte många vet om. Älgört är egentligen en medicinsk ört från början som har använts sedan en lång tid tillbaka. Det är en vild växt som växer överallt, gärna nära vatten. När den är fullvuxen och slår blommor smakar örten ungefär som bittermandel – och det är blommorna som använts i den här glassen, vilket jag även receptskrivaren gjorde under Culinary Olympics 2020. Den går jättebra ihop med kaffe. Tillsammans med den gräddiga glassen och mandelgiandujan blir det en perfekt efterrätt att äta med en god kopp kaffe.

Klicka här för att ta del av hela receptet

Recept av Kasper Kleihs

Tartelett med kaffesump, karamelliserat äpple och kaffe-crème fraicheffla

Det här vegetariska receptet är ett smaskigt litet ”snack” som har sötman från äpple och syran från crème fraiche och sherryvinäger, vilket blir en fin avvägning med kaffets beska. Det är också ett hållbarhetstänk att testa att använda kaffesump. Det tycker jag är bra att ha med sig.

Klicka här för att ta del av hela receptet

Recept av Matilda Ewaldh

Nyhet