Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Aperol Spritz – orginalet sedan 1919

Aperol Spritz är en självklar drink i varje bar och på varje uteservering. Lika populär är den hemma på balkongen, i trädgården eller i köket när gästerna samlas. Och den är enkel att blanda.

Hur du blandar den prefekta Aperol Spritzen är både enkelt och går snabbt. Lika delar Aperol och Prosecco med en lite skvätt bubbelvatten på toppen tillsammans med en apelsinskiva. Viktigt är att inte snåla på isen! Drinken skall vara kall och fräsch!

Namnet Aperol säger allt: Aperol är den perfekta aperitifen. Ljust orange med en bitterljuv och söt smak. Receptet har inte ändrats sedan den skapades och består av en rad örter, frukter och kryddor. Dessutom har Aperol en låg alkoholstyrka på endast 11%.

Aperol skapades 1919 av bröderna Barbieri i Padova och lanserades med den unika idén med en aperitif med bara 11 procents alkoholstyrka. Sedan dess har Aperols popularitet bara vuxit och är idag Italiens populäraste aperitif. Detta på grund av dess fräschör, dess direkta smak och egenskapen att blanda sig bra i drinkar.

Skapandet av Spritz kom att bli ett vägskäl och landmärke för Aperol. Spritz består av mycket is, 6 cl Prosecco, 6 cl Aperol, och en ”dash” av soda, lagom för att aperitifen inte skall bli för söt. I Italien är denna Spritz synonymt med Aperol, aperitif och ”happy hour”, tiden mellan arbete och middag.

Handla:
Aperol
Vin, sprit & starköl
FRP 6x70 cl