Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Fisk & skaldjur

Fisk och skaldjur är självklara råvaror på sommarmenyn. Här har vi samlat ett urval från sjö och hav till gästernas favoriter som räkmacka, toast skagen och varmrökt lax.

Rätt räkor på menyn

Det är flera faktorer som gör sjökokta räkor till de bästa lakeräkorna på marknaden.
Här används bara den finaste råvaran som kokas på båten direkt efter fångst. Därefter handskalas räkorna varsamt innan de läggs i laken.

Dessa faktorer ger räkorna en fast och fin konsistens, en bevarad färg samt en smak som kan liknas vid färska räkor.

Vi fixar fisken

Ekofisk är specialister inom fisk och skaldjur. Nu är det även möjligt för alla Menigokunder runt om i landet att ta del dagliga leveranser ur Ekofisks sortiment. Anders Rudefors Berg är säljare.

—Jag är väldigt förtjust i vår handskurna laxfilé. Det är en högt selekterad råvara som är väldigt uppskattad av många kunder. Av samma lax gör vi även en del producerade varor som varmrökt-, kallrökt- och gravad lax.

Tips på användningsområden?

—När det kommer till torsk så vill många ha de ädla detaljerna som torskrygg, men ur ett hållbarhetsperspektiv finns det även fler fina delar att använda. En torsksida passar utmärkt till fish and chips eller soppfisk och torsksvansen är perfekt att använda som portionsbitar till lunch.

UPPTÄCK MENIGOS UTVALDA SORTIMENT FRÅN EKOFISK