Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Mars: Orkla

God mat som gör gott. Att arbeta med hållbarhet är något som genomsyrar hela Orkla och är alltid med på agendan oavsett vilka frågor det rör sig om.

En tredjedel av svenska hushålls klimatutsläpp relateras till mat och som en av Sveriges största livsmedelsproducenter är det viktigt att ta vårt ansvar. 
Vi på Orkla FoodSolutions har som målsättning att hjälpa dig som kock, menyplanerare, kostchef eller restaurangägare att uppnå dina mål inom hållbarhet och hälsa. Alla behöver hjälpas åt för att komma tillrätta med hållbarhets- och hälsoutmaningarna och går från ord till handling. Bara genom samarbete kan vi äta planeten hel. Nedan är lite av det vi gör - vad gör du?

20% mindre socker och 15% mindre salt

Sedan 2015 har vi sänkt den totala sockervolymen med drygt 15% och saltvolymen med drygt 5%. Vi har exempelvis sänkt mängden socker i RisiFrutti Original och lanserat Felix osötad ketchup utan tillsatt socker och sötningsmedel och som ekologisk i Sentomat.

Inspirera till en hälsosam livsstil

Vi utvecklar koncept för våra olika kunder för att inspirera till en hälsosam livsstil. Med konceptet Fast Fusion Climate Week för skolmåltider och med Gott & Grönt inspirerar vi till fler gröna och hållbara lunchalternativ i både offentliga och privata lunchrestauranger. mer, vi lovar!

Rena hav och hållbara marina råvaror

Hög kvalitet, schyssta förhållanden och hållbart fiske. Det är tre viktiga värderingar som vi försöker leva efter när det gäller inköp, produktion och försäljning av våra sjömatsprodukter. Vi är beroende av ett välmående hav och därför jobbar vi aktivt med att säkra att de råvaror vi använder kommer från hållbara bestånd.

100% återvinningsbara förpackningar

Vi har som mål att 2025 ska 100% av våra förpackningar materialåtervinnas. Vi ska främja förpackningslösningar som kräver mindre material och strävar efter att använda så mycket återvunnet och biobaserat förpackningsmaterial som möjligt.

Halvera matavfall och annat avfall

Vi jobbar med att ständigt minska vårt matsvinn i vår produktion. Minskat avfall och matsvinn ger automatiskt en minskad miljöpåverkan.

Vi innoverar produkter för minskat matsvinn. Felix Bostongurka är en sann matsvinnsprodukt då vi kan använda all gurka vi köper in. Vi har även stort fokus på ökade cirkulära flöden. Ex blir rapsolja och potatisskal biobränsle, deg från pizzabakningen och äppelskruttar från kokning av äppelmos blir foder till de lokala böndernas djur.

Innovera nya produkter och tjänster

Vi innoverar ständigt nya produkter inom de växtbaserade kategorierna för att främja en mer hållbar konsumtion. Nyligen har vi lanserat ex Anamma Vegoskinkfärs, Naturli Fava Burgare och Lecora Grönsaksbiff Crispy Chili. Numera klimatberäknar vi alla våra produkter och recept till restaurang och storhushåll. Med tillhörande menyplanerare kan man som kund skapa och planera sin CO2 beräknade veckomeny.

Engagemang som gör skillnad

Vi arbetar för fler hållbara produkter på marknaden genom att lyfta botten och öka toppen. Vi på FoodSolutions engagerar oss i bland annat nedanstående organisationer, tävlingar och projekt.

NEXT IS NOW - TILLSAMMANS GÖR VI SKILLNAD

Inspirerande kunskap

Med oberoende matexperter, lustfyllda exempel och praktiska verktyg ger vi dig inspiration och kunskap kring hur du ska göra måltiden mer hållbar.

Utvecklande samarbete
Genom initiativ som workshops, seminarier och webinars hjälper vi dig att ta det viktiga steget mot en hållbar bransch som både smakar och gör gott.

Smakfulla koncept
Med inspirerande koncept, recept och produkter gör vi det enkelt att komma igång med skiftet mot hälsosam och hållbar mat.
”Vi vill vara det goda bolaget som gör gott skillnad för morgondagen. Och vi vill inspirera andra bolag att göra detsamma”
Henrik Julin, CEO Orkla Foods Sverige

”Tillsammans skapar vi älskad mat och dryck, som både smakar gott och gör gott idag, och för kommande generationer.”
Agneta Påander, Hållbarhetsdirektör Orkla Foods Sverige

”Vi vill vara er främsta partner i hållbarhetsfrågor. Vi hjälper er med att sänka klimatpåverkan, minimera matsvinnet - och inspirerar till mer hälsosamma alternativ på menyn. Samtidigt som vi ökar er lönsamhet."
Ellinor Persson, Marknadschef
FoodSolutions

SKAPA DIN EGNA KLIMATBERÄKNADE VECKOMENY

NÅGRA AV VÅRA ENGAGEMANG