Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Ramslökssäsongen är redan här

2020-02-28 l Naturen är inte i fas med vårmenyerna! Den annorlunda vintern i södra Sverige påverkar säsongen och kanske utbudet framöver.

Ramslöken är en av de första riktiga vårprimörerna och den är alltid lika efterlängtad. Den är startskottet på våren! Det är ovanligt milt väder i Sverige i år och vi här i södra delen av Sverige har inte fått någon vinter utan det har snarare varit en enda lång höst som nu ovanligt tidigt gått över till vår i stället. Vårblommorna började komma här nere i Syd för flera veckor sedan och ramslöken är redan framme i riktigt bra volymer.

Att detta händer redan i februari, ungefär en månad tidigare än normalt, är väldigt ovanligt och naturen kan komma att sätta ramslökssäsongen ur spel. Om detta milda väder fortsätter kan vi se ett betydligt tidigare avslut på ramslökssäsongen än normalt. Men samtidigt är det fullständigt omöjligt att sia om hur vädret kommer att vara under den närmaste månaden över landets olika delar. Någon form av bakslag borde vi nog få och skulle det komma skulle kan säsongen förlängas. Så det är mycket spekulationer här.

Naturen är i inte i fas med de menyer som finns ute på restaurangerna. Det är inte många som börjat med sina vårmenyer ännu samtidigt som ramslöken är i full gång. För att klara din vårmeny kan det vara bra att ha lite koll på hur säsongen ter sig framöver och kanske passa på att frysa in ramslök längst resans gång för att säkra upp tillgången under hela vårmenyn.

Vi kör nu en KRAV-certifierad ramslök från Juleboda i Östa Skåne. Detta är väldigt ovanligt eftersom ramslök är vildväxande, men Juleboda har alltså fått mark KRAV-certifierad där denna ramslöken växer.

Du kan köpa vår KRAV ramslök i webbshoppen eller genom att ringa vår innesälj.