Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Bocuse d'Or final i Lyon

Samarbeten & Sponsorskap
Bocuse d'Or Sweden
20 januari 2023
Nu är Jimmi Eriksson redo för sitt livs tävling, världsfinalen i världens mest prestigefyllda tävling för kockar. 24 nationer tävlar om pallplatserna och den åtråvärda Guldstatyetten.

Jimmi Eriksson tävlar 22-23 januari

På fem timmar och 30 minuter ska två serveringar tillagas för 15 personer vardera. På menyn för den så kallade fatpresentationen står marulk, pilgrimsmusslor och en gryta på blåmusslor och baljväxter. Den andra serveringen presenteras på tallrik och är en trerättersmeny med pumpa som bas. Menyn ska följa temat feed the kids som är framtaget av Bocuse d’Or-organisationen för att lyfta barn och ungas kunskap och kännedom om hälsosam kosthållning. Med sig in i det svenska tävlingsköket har Jimmi Eriksson sin commis/assisterande kock, Thilda Mårtensson. Lagets commis får vara max 22 år. Thilda är trots sina unga 21 år redan en veteran i sammanhanget efter att ha varit del av det svenska Bocuse d’Or-teamet sedan 2019. I den senaste tävlingen, Bocuse d’Or Europe, uppmärksammades hon av Bocuse d’Or-organisationen som utsåg henne till bästa commis. Bocuse d’Or är världens mest prestigefyllda tävling för kockar och grundades 1987 av franska mästerkocken Paul Bocuse. Världsfinalen avgörs vartannat år i Lyon där 24 nationer, som kvalificerat sig i deltävlingar runt om i världen, ska tävla om den ärofyllda titeln. Sverige har vunnit en rad medaljer genom åren, men guldet endast en gång tidigare, 1997 med Mathias Dahlgren. Bakom den svenska satsningen i Bocuse d’Or står Bocuse d’Or Sweden som i sin tur ägs av Restaurangakademien AB.
Teams Sweden, Thilda Mårtensson, Martin Brag, Jimmi Eriksson, Tommi Myllymäki

Teams Sweden, Thilda Mårtensson, Martin Brag, Jimmi Eriksson, Tommi Myllymäki

Jimmi Eriksson och Team Sweden tävlar den 22 januari kl 10:10. Den 23 januari klockan 18:30 koras vinnaren. Laget är på plats och du kan redan nu följa händelserna via Bocuse d’Or Swedens Instagram. Tävlingen följer du sedan via Streaminglänken.  Vill du läsa mer om laget och tävlingen tar du dig till https://bocusedorsweden.se

Instagram - Bocuse d'Or Sweden

Streama finalen