- Hem
- Recept & kalkyl
- Vitlöksstekt pluma med kryddrostade rotfrukter, inkokta sotade lökar, rostad kål och sky.
Vitlöksstekt pluma med kryddrostade rotfrukter, inkokta sotade lökar, rostad kål och sky.
Receptkategori: Fläskkött(0 röster)
Gör så här
Skala schalottenlöken, gör en 1-2-3-lag och lägg sedan allt i en vacuumpåse. Baka i ugn på 80 grader i ca: 1 timme.
Öppna påsen och häll av lagen. Dela lökarna på mitten och sota i torr stekpanna.
Rosta korianderfrön och senapsfrön i en torr stekpanna, lägg sedan i kryddmixer tillsammans med rosépeppar, rosmarin och salt.
Placera rotfruktsstavarna i en ugnsform, häll över olivolja och krydda med kryddblandningen. Rosta i 180 grader ca: 30 minuter.
Stek pluman i rapsolja med krossad vitlök och timjanskvistar. Krydda med salt och peppar. Lägg sedan pluman i ugnsform och baka till 64 grader i kärnan, låt vila. Tillsätt kalvfond i den använda stekpannan och red av med maizena.
Repa grönkålen och lägg i ugnsform. Blanda kålen med några droppar olivolja och salta. Rosta på 140 grader i ca: 20 minuter så att kålen blir krispig och lätt.
Servering:
Skär pluma i tunna skivor och servera tillsammans med rostade rotfrukter, sotade lökar, rostad kål och slå varm sky över köttet. Servera jalapenobearnaise apart
Du behöver
| 6 hg | Pluma Hållbarhetsgris Sverige |
| Timjan i Ask | |
| 3 st | Vitlök Solo |
| 6 hg | Rotfruktsstav Mix 15x15mm |
| Koriander Hel | |
| Senapsfrö Gult | |
| Rosépeppar Hel | |
| Rosmarin | |
| Salt* | |
| 1 msk | Olivolja Grekisk Original Extra Virgin |
| 2 st | Bananschalottenlök Klass 1 |
| Ättika 12% | |
| 26 g | Strösocker |
| 3 msk | Vatten* |
| 1 hg | Grönkål 200g |
| 1 hg | Kalvfond |
| Majsstärkelse | |
| 2 hg | Bearnaise Jalapeno* |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
Näringsdeklaration
| Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
|---|---|
| Energi | 191.84 kJ |
| Energi | 45.91 kcal |
| Fett | 1.07 g |
| Kolhydrat | 7.55 g |
| Protein | 1.05 g |
| Salt | 0.43 g |
| Fiber | 0.15 g |