Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Restaurangakademien

Utbildningar för dig och din personal.

Restaurangakademien är en mötesplats för kockar, sommelierer, serveringspersonal och alla som arbetar inom hotell och restaurang.

På Restaurangakademien verkar några av Sveriges främsta kockar och sommelierer och kontinuerligt görs internationella gästspel. Tillsammans utbildar och utvecklar de svensk gastronomi och fångar upp framtidens mat- och dryckestrender.

Investera i din personal

Utbildning ökar motivationen och kompetensen hos dina medarbetare och gör dig till en bättre arbetsgivare. Dessutom leder det till mer nöjda gäster och därmed ökad lönsamhet.
Boka utbildning här

Restaurangchefsutbildning

Ekonomi, merförsäljning, ledarskap, organisation, krishantering, arbetsmiljö, PR och marknadsföring, personalfrågor, schemaläggning

2 terminer

1 dag per vecka, 16 tillfällen

10% Rabatt för Menigokund

📅 Läs mer>

Kökschefsutbildning

Ekonomi, ledarskap, administration, personalansvar, råvarukunskap

1 terminer

1 dag per vecka, 12 tillfällen

10% Rabatt för Menigokund

📅 Läs mer>

Sommelierutbildning

I två steg om dryckeshistoria, odling och framställning, mat och vin i kombination, dryckesförsäljning, ekonomi och service. Med födjupning i vintillverkning, odling, länder och regioner, svensk samt internationell sprit, ölbryggning/hantering.

2 steg/1 termin per steg

1 dag per vecka, 13 respektive
15 tillfällen per steg


Se startdatum och hela utbudet av utbildningar på www.restaurangakademien.se

Nytta med nöje

Restaurangakademien erbjuder även flertalet inspirationskurser, föreläsningar och workshops.
Fördjupa din arbetsglädje

Med måltiden i centrum

Restaurangakademien grundades 1985 av kockarna Björn Halling, Örjan Klein, Frank Hollingworth och Åke Håkansson som ville skapa en gastronomisk mötesplats för restaurangbranschen. Och de lyckades.

Idag står Restaurangakademien för både kunskap om och kärlek till maten. Vårt uppdrag och fokus ligger på att förse branschen med högsta kompetens via de bästa utbildningarna. På så sätt utvecklar vi svensk gastronomi dagligen.

Referenser

Pontus Frithiof

"Jag har haft ett långsiktigt samarbete med Restaurangakademien i många år som jag varit jättenöjd med. Komptensen du får i dessa utbildningarna är av den typ du inte lär sig när du står på golvet eller i köket."

Tommy Myllymäki

Sommelierutbildning 2018
"Jag ville ha mer kunskap om vinet och mötet med maten"

Gustav Cansund

Restaurangchefsutbildning 2018
”Ju fler vi blir som faktiskt är utbildade, desto mer kan vi hjälpas åt att bygga branschen framåt”

Utbildningar och kurser för
restaurang och storkök inom:

  Kök

  Dryck

  Konditori

  Matsal
Alla kurser sker på svenska, så även våra föreläsningar och presentationer. Kurslitteratur för WSET är på engelska.

Har du frågor eller behöver hjälp med din anmälan kontakta oss gärna på info@restaurangakademien.se eller ring till 08-128 60 360
Restaurangakademien AB
Rökerigatan 4
121 62 Johanneshov