Restaurangakademien

Utbildningar för dig och din personal.
Restaurangakademien är en mötesplats för kockar, sommelierer, serveringspersonal och alla som arbetar inom hotell och restaurang.
På Restaurangakademien verkar några av Sveriges främsta kockar och sommelierer och kontinuerligt görs internationella gästspel. Tillsammans utbildar och utvecklar de svensk gastronomi och fångar upp framtidens mat- och dryckestrender.
Storköksutbildning - Offentlig gastronomi
Minska svinnet och öka hållbarheten, Vegansk matlagningsinspiration, Skräddarsydd inspirationsutbildning för måltidspersonal
Heldagskurser
1 dag per tillfälle.
Sommelierutbildning
I två steg om dryckeshistoria, odling och framställning, mat och vin i kombination, dryckesförsäljning, ekonomi och service. Med födjupning i vintillverkning, odling, länder och regioner, svensk samt internationell sprit, ölbryggning/hantering.
2 steg/1 termin per steg
1 dag per vecka, 13 respektive
15 tillfällen per steg
Nytta med nöje
Investera i din personal
Med måltiden i centrum
Restaurangakademien grundades 1985 av kockarna Björn Halling, Örjan Klein, Frank Hollingworth och Åke Håkansson som ville skapa en gastronomisk mötesplats för restaurangbranschen. Och de lyckades.
Idag står Restaurangakademien för både kunskap om och kärlek till maten. Vårt uppdrag och fokus ligger på att förse branschen med högsta kompetens via de bästa utbildningarna. På så sätt utvecklar vi svensk gastronomi dagligen.
Referenser



Pontus Frithiof
Tommy Myllymäki
Gustav Cansund
Restaurangchefsutbildning 2018
”Ju fler vi blir som faktiskt är utbildade, desto mer kan vi hjälpas åt att bygga branschen framåt”
