Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Ost & mejeri med kompromisslös kvalitet

I över två decennier har B&P Handelskompagni tillsammans med Thise Mejeri verkat för att utveckla och sälja ekologiska kvalitetsostar på den svenska marknaden.

Ekologisk ost minskar användningen av konstgödsel och bekämpningsmedel

Ekologi är vår gemensamma ”hjärtesak” och de 300 000 liter mjölk som dagligen vägs in från mejeriets 75 andelsägare behandlas med största respekt och omvårdnad.

Mejeriet är en E-nummerfri zon...
...som arbetar med kompromisslös ekologisk kvalitet skapt av innovation, engagemang och lite ”jäklar anamma”. Det finns positioner bakom den toppmoderna produktionsanläggningen med starka åsikter och ståndpunkter som rörhållbarhet, miljö, rent dricksvatten, genetiskt modifierade organismer, djurskydd och utrotningshotade arter – kort sagt teman som handlar om ansvar och respekt för allt liv. Men först och främst respekt och ansvar för råvaran som behandlas på mejeriet – den ekologiska mjölken.

Thise Vesterhavsost

Kryddad med sol, salt och styv kuling

Vesterhavsost är en av våra mest omtyckta hårda dessertostar. Osten präglas av dynamiska naturförhållande. Med det dånande Vesterhavet som närmaste granne lagras ostarna i unika ostlager där det via specialbyggda ventilationssystem tillförs havsluft hela lagringen igenom. På så vis får ostarna sin helt unika smak med inslag från de salta havsvindarna.
Mjölken som används till Vesterhavsost kommer från mjölkgårdar som är placerade vid Vesterhavet.

Thise kalkgruva i Hjerm

Underjordens osttempel

Här lagras ostarna i en konstant temperatur på runt + 8°C och en luftfuktighet på nästan 98%, vilket skapar idealiska förhållande för lagring och utvecklar smaker som inte kan skapas under normala lagringsförhållanden. Konsistensen blir ”blötare” och frodigare eftersom vattnet inte avdunstar i samma grad som under vanlig lagring.

I kalkgruvan lagras bland annat gruvlagrad Vesterhavsost, gruvlagrad Blå Kornblomst och gruvlagrad Fullmåneost.

Upptäck mejeriprodukterna från Thise

Högsta betyg i djurvälfärd

Även om det goda djurlivet redan i grunden är en del av de ekologiska reglerna, förbättrar Thise Mejeri djurens välfärd ytterligare. Minimikravet i ekologireglerna är 6 kvm per ko. Thise höjer minimikravet till 8 kvm respektive 6,6 kvm för de mindre jerseykorna. Med detta uppfyller alla Thises mejeriprodukter kraven på 3 "hjärtan" i Livsmedelsverkets djurskyddsmärkning.

Sojafritt – en del av miljöarbetet

Thise Mejeri tar upp kampen för regnskogen. Thise bönderna har fasat ut all användning av soja i djurfodret. Fodret består istället av ekologisk närodlad raps, hästbönor, lupiner samt ärtor.