Att producera ett paket vanligt smör tar mindre än 5 minuter, men på Thise Mejeri lägger man
mer än 24 timmar på smörproduktionen.
Thise smör tillverkas av 100 % ekologisk grädde och enligt recept som är mer än 100 år gamla.
Smören framställs efter "slowfood" metoden, vilket innebär att grädden och mjölksyrakulturen
får stå till sig ett dygn vid en temperatur på cirka 20 grader vilket ger fullsyrad grädde.
Denna framställning ger smöret fin syra och extra aromatisk smak.
Mjölken kommer från kor som är ute på bete och äter färskt gräs under hela sommaren. Under
vinterhalvåret när korna inte kan få färskt gräs utfodras de i huvudsak med klövergräsensilage
som är ett konserverat klövergräs.
Hållbarheten är 70 dagar från packdag.
Smören går utmärkt att frysa med en hållbarhet på 3 månader. Långsam upptining rekommenderas.
Få gäster säger nej till något sött efter maten. Med fem baser, fem toppings och fem crunch kan du skapa 125 enkla glasdesserter. Lite jobb, mycket dessert!