Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Zucchini grön EKO

Färskvaror
    • Artikelnummer: 755022
    • Märke: MENIGO FOG
    • Leverantör: Fruktservice I Helsingborg AB
    • Förpackning: 1xca 5 kg, 1xca100 g
    • Lev.artnr: MENY512
Hållbara val
Beskrivning

Zucchini är den omogna frukten av pumpan och finns både som mörkgrön och gul.

Kärnorna utvecklas om frukten blir allt för stor och smakar därför bäst när den är mellan 10 - 30 centimeter lång. Med sitt fasta kött och hårda skal är den tacksam att ha i grytor, soppor eller att strimla rå i en sallad.
Märkningar
Näringsdeklaration
Råvaruguiden
Zucchini
Kallas också för squash och courgette beroende på var den kommer ifrån. En tacksam grönsak som kan användas till mycket. Med sitt fasta kött och hårda skal är den tålig att ha i grytor, soppor eller bara att steka. Ibland kan den uppfattas som lite träig i smaken och många föredrar att äta zucchini tillagad. Vill ändå slå ett slag för den råa zucchinin om den strimlas fint eller kanske rent av hyvlas ner i en sallad. Det många inte vet är att zucchini är den omogna frukten av en pumpa. Finns både som mörkgrön och gul. Kärnorna utvecklas om frukten blir allt för stor och många vill ha den mellan 10 - 30 centimeter lång. Zucchinin har sitt ursprung i Sydamerika.
Produktinformation
Länder

Holland, Spanien, Sverige

Varugrupp

Övrigt

Temperatur

7-10°C

Lagring

Förvaras svalt i plastpåse.

Hanteringsråd

Känslig för uttorkning och kylskador. Äts med eller utan skal.

Användningssområde

Zucchini är en mångsidig grönsak, här gäller det bara att låta fantasin flöda. Baka den i ugnen, strimla i en sallad, fräs i en soppa eller varför inte använda zucchinin i bakverk som muffins eller bröd. Gör matiga zucchinibiffar eller ta fram mandolinen och testa att göra zucchinipasta eller zucchininudlar, så kallade zoodles som ett nyttigare alternativ. Ett tips är att låta skivorna dra i salt några minuter innan tillagning för att bli av med överflödig vätska och få en mjukare konsistens.

Allergener

Inga kända

Nördinfo

Zucchiniblommorna går också att äta. Honblomman är den som utvecklas till en zucchini vid pollinering och hanblomman är oftast fler. Båda ger stora gula blommor. Goda att fylla med någon röra och steka eller fritera.

Rekommenderade produkter

Senaste nytt
Krämigt god mat för alla med Flora
Krämigt god mat för alla med Flora
Flora Plant Visp 31% är vegansk, glutenfri och laktosfri och passar perfekt i både varm och kall matlagning. Ersätter vanlig mejerigrädde i såser, pastarätter, gratänger och bakverk!
Roupéz Profile AB
Roupéz Profile AB
Att göra ett gott första intryck är viktigt, det är vi nog många som tycker. Ibland är det dock inte så lätt att hinna med både design och beställningsjobb av profilkläder när vardagens olika uppgifter hopar sig.
Uppgradera menyn till växtbaserat
Uppgradera menyn till växtbaserat
Fler och fler svenskar äter mindre kött och mer vegetariskt. Att ha alternativ för veganer och flexitarianer ger goda möjligheter för din restaurang, men är även bra för vår planet.