Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Prosciutto di Parma 18 Månader Block

Prosciutto di Parma 18 Månader Block

Simonini
Färskvaror
Art.nr. 214760
KG
1x3xca5 kg
KGD
1xca5 kg
    • Leverantör: Simonini Vittori S.r.l.
    • Lev.artnr: A03/20
    • Koldioxidavtryck: 10.4 kg CO₂e/kg
Beskrivning
I det böljande landskapet strax utanför Parma, i området som är det historiskt typiska för tillverkning av Parmaskinka ligger den lilla staden Castrignano. Det är här Vittorio Simonini sedan lång tid, på ett hantverksmässigt sätt tillverkar Prosciutto di Parma av högsta kvalité. Grisarna som används för de DOP märkta skinkorna är uteslutande uppfödda i Italien på en naturlig diet som är berikad med vassle från produktionen av den i området tillverkade Parmigiano-Reggiano osten. Den långsamma lufttorkningen ger en söt och balanserad smak. Urbenad och pressad till block för att underlätta vid skivning och bidra till minimalt svinn.
Praktisk info
DOP står för Denominazione di Origine Protetta. Motsvarigheten i Sverige heter SUB (skyddad ursprungsbeteckning) vilket anger att ”en matvara eller lantbruksprodukt både härstammar från, samt är framställd, bearbetad och tillverkad i ett specifikt område”.
Märkningar
KlimatavtryckCO₂e/kg
10.4kg
Varje kilo av varan påverkar klimatet motsvarande utsläppen av 10.4 kg koldioxid.
Läs mer om hur vi beräknar klimatavtryck
Näringsdeklaration
Senaste nytt
Utvalt för hotell & konferens: Färdigmat & frysta skördeprodukter
Utvalt för hotell & konferens: Färdigmat & frysta skördeprodukter
Utvalt för hotell & konferens: Mejeri, ost & ägg
Utvalt för hotell & konferens: Mejeri, ost & ägg
Utvalt för hotell & konferens: Fisk, fågel, kött & chark
Utvalt för hotell & konferens: Fisk, fågel, kött & chark