- Hem
- Recept & kalkyl
- Sanshoglaze
Åtgärder
Sanshoglaze
Receptkategori: À la Carte●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Länge leve måltiden restaurang
Gör så här
Blanda allt i en kastrull, utom shisoblad, koka upp långsamt. Plocka ur kombubladet precis innan 80°C, förhindrar beska. Låt sjuda i cirka 15 min, sila. Red av med maizena till en glazeliknande konsistens.
Låt svalna till ca 50°C, blanda ner sanshopeppar och strimlade shisoblad. Låt dra 3 timmar, sila.
Du behöver
| 3 dl | Svampbuljong* |
| 3 dl | Japansk sojasås BIB |
| 1,5 msk | Risvinäger Mirin |
| 5 st | Kombublad* |
| 1 dl | Risvinäger |
| 1 hg | Strösocker |
| 0,5 st | Citron Primofiori/Vernas Klass 1 |
| 0,5 st | Äpple Granny Smith Klass 1 |
| 1 st | Vitlök Skalad |
| 15 g | Ingefära |
| 30 g | Paprika Grön Strimlad |
| 1,25 cl | Sanshopeppar* |
| 10 g | Shisoblad Gröna |
| Majsstärkelse |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
| Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
|---|---|
| Energi | 422.41 kJ |
| Energi | 99.86 kcal |
| Fett | 0.12 g |
| Kolhydrat | 17.79 g |
| Protein | 3.92 g |
| Salt | 6.37 g |
| Fiber | 0.87 g |
kr