- Hem
- Recept & kalkyl
- Sanshoglaze
Åtgärder
Sanshoglaze
Receptkategori: À la Carte●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Länge leve måltiden restaurang
Gör så här
Blanda allt i en kastrull, utom shisoblad, koka upp långsamt. Plocka ur kombubladet precis innan 80°C, förhindrar beska. Låt sjuda i cirka 15 min, sila. Red av med maizena till en glazeliknande konsistens.
Låt svalna till ca 50°C, blanda ner sanshopeppar och strimlade shisoblad. Låt dra 3 timmar, sila.
Du behöver
3 dl | Svampbuljong* |
3 dl | Japansk sojasås BIB |
1,5 msk | Risvinäger Mirin |
5 st | Kombublad* |
1 dl | Risvinäger |
1 hg | Strösocker |
0,5 st | Citron Primofiori/Vernas Klass 1 |
0,5 st | Äpple Granny Smith Klass 1 |
1 st | Vitlök Skalad |
15 g | Ingefära |
30 g | Paprika Grön Strimlad |
1,25 cl | Sanshopeppar* |
10 g | Shisoblad Gröna |
Majsstärkelse |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 422.41 kJ |
Energi | 99.86 kcal |
Fett | 0.12 g |
varav | |
- mättat fett | 0.02 g |
- enkelomättat fett | 0 g |
- fleromättat fett | 0.01 g |
Kolhydrat | 17.79 g |
varav | |
- sockerarter | 15.6 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 3.92 g |
Salt | 6.37 g |
Fiber | 0.87 g |
kr