- Hem
- Recept & kalkyl
- Kokt lättrimmad torskrygg med bakade tomater, mozzarella och chilismörsås
Kokt lättrimmad torskrygg med bakade tomater, mozzarella och chilismörsås
Receptkategori: Fisk- o skaldjur(0 röster)
Gör så här
1. Rör ihop rimningslagen. Lägg i torsken och låt den rimma ca 60 minuter.
2. Blanda övriga ingredienser i en kastrull och koka upp.
3. Lägg torskfiléerna i en ugnsform/bläck. Slå på det kokande vattnet och plasta formen direkt. Se till att det är helt tätt och låt torsken tillagas i avsvalnande vätska.
Chilismörsås
1. Blanda vatten, vinäger, vitpeppar och schalottenlök i en kastrull. Reducera vätskan med 1/3. Tillsätt chilisaucen och rör ihop.
Blanda reduktionen med äggulorna i en bunke. Sätt på vattenbad med medelvärme och vispa sedan till ett lätt skum.
OBS! se till att såsen inte blir varmare än 65° C.
2. Tillsätt det klarade smöret i en tunn stråle och vispa kontinuerligt.
3. Sila eventuellt genom en chinoise.
4. Smaka av med citron och salt.
Bakade tomater med mozzarella
1. Sätt ugnen på 90°C.
2. Skölj och dela tomaterna på hälften. Ringla över olivolja och vinäger. Krydda med flingsalt och chiliflakes. Baka i ugnen ca 30 minuter.
3. Tag ut och blanda med mozzarellan.
Du behöver
| 60 g | Fint Salt utan Jod |
| 5 g | Strösocker |
| 9 hg | Vatten* |
| 1 hg | Is* |
| 5 hg | Vatten* |
| Lagerblad | |
| 30 g | Morot 1 kg i Påse Klass 1 Sverige |
| Dill i Tråg | |
| 30 g | Bananschalottenlök Klass 1 |
| 2 msk | Schalottenlökvinäger |
| 1 tsk | Vitpeppar grovmalen* |
| 0,5 st | Citron Primofiori/Vernas Klass 1 |
| 8,4 hg | Torskrygg med Skinn MSC |
Chilismörsås | |
|---|---|
| 0,5 st | Citron Primofiori/Vernas Klass 1 |
| Salt* | |
| 3 hg | Smör Normalsaltat 82% |
| 4 st | Äggulor* |
| 20 g | Chilisås Hink |
| 10 g | Bananschalottenlök Klass 1 |
| 4 msk | Vitvinsvinäger 6% |
| 1 tsk | Vitpeppar nymalen* |
| 4 msk | Vatten* |
Bakade tomater med mozzarella | |
| 2 hg | Cocktail Mozzarella 13,5% |
| Chiliflakes Grovkrossade | |
| Flingsalt Naturell | |
| 10 g | Olivolja Extra Virgin PET* |
| 2 msk | Schalottenlökvinäger |
| 80 g | Bananschalottenlök Klass 1 |
| 5 hg | Körsbärstomat Mix |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
Näringsdeklaration
| Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
|---|---|
| Energi | 2244.18 kJ |
| Energi | 544.32 kcal |
| Fett | 53.76 g |
| Kolhydrat | 3.77 g |
| Protein | 10.82 g |
| Salt | 3.39 g |
| Fiber | 1.26 g |
| Natrium | 0.05 g |
| Vitamin A | 442.11 µg |