- Hem
- Recept & kalkyl
- Grekisk färsbiff med zucchinin, rödlök och fetaostcrème
Åtgärder
Grekisk färsbiff med zucchinin, rödlök och fetaostcrème
Receptkategori: Färsrätter●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Länge leve måltiden offentlig
Gör så här
1. Värm ugnen till 175°C. Lägg färsbiffarna på en plåt och stek i ca 15 minuter.
2. Skölj zucchinin och skala rödlöken. Skiva sedan grönsakerna på mandolin.
3. Värm olivolja i en sauteuse, vänd snabbt runt grönsakerna i sauteusen och krydda med färsk rosmarin, salt och peppar.
Fetaostcrème
1. Dela fetaosten i mindre bitar. Blanda osten med vatten och 2 msk olivolja i en kanna, mixa till en krämig konsistens med en stavmixer.
2. Lägg upp i en skål, strö över kryddorna och ringla över olivoljan.
Du behöver
| 7,8 hg | Grekiskinspirerad färsbiff 65g SE |
| 4,5 hg | Zucchini Grön EKO |
| 1 st | Zucchini gul* |
| 2 st | Rödlök Klass 1 |
| Olivolja Extra Virgin Originale* | |
| Rosmarin | |
| Salt* | |
| Peppar* | |
Fetaostcrème | |
|---|---|
| 1 tsk | Olivolja Extra Virgin Originale* |
| 1 st | Citronzest från en citron* |
| Paprikapulver | |
| Flingsalt Naturell | |
| 0,5 krm | Torkade grekiska örter* |
| 10 g | Vatten* |
| 2 msk | Olivolja Extra Virgin Originale* |
| 3 hg | Fetaost 22% Hel |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
** Innehåller ingredienser som ej säljs av Menigo - den totala portionskostnaden kan därför vara högre än det som visas här.
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
| Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
|---|---|
| Energi | 1684.35 kJ |
| Energi | 403.1 kcal |
| Fett | 30.52 g |
| Kolhydrat | 5.62 g |
| Protein | 24.33 g |
| Salt | 3.18 g |
| Fiber | 0.98 g |
kr