×
Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Om Menigo
Kontakt
Hållbarhet
Karriär
Aktuellt
Logga in
Handla
Bli kund
Inspireras
Recept & kalkyl
Det verkar inte som att din webbläsare har JavaScript aktiverat vilket behövs för att använda den här siten
Kitchen hacks och annat matnyttigt
Våra färskvaruspecialister och köksmästare ger tips om tekniker, smarta hacks och enkla knep som hjälper dig i köket.
Bröd i överflöd
Bröd är ett utav de livsmedel som är vanligast att vi slänger bort i restaurangbranschen. Men till och med lite gammalt bröd kan förvandlas till en smarrig garnityr eller komponent i en härlig rätt.
Rädda trötta råvaror
Det är enkelt att råda bot på matsvinn och därmed minska råvarukostnaden samtidigt som du gör miljön en tjänst. Vi visar några konkreta tips på hur du piggar upp trötta råvaror istället för att slänga dem.
Tillaga hjort - så här gjorde vi
En fin köttbit sätter man ju gärna upp på menyn. Dock kan det vara svårt att hitta riktigt bra kött till ett schysst pris.
Konservera mera!
Ett bra sätt att ta tillvara på råvaror som håller på att bli dåliga, är att pickla dom. Picklade grönsaker som topping eller tillbehör, ger en spännande sötsur kontrast till rätten, och det bästa av allt: nästan allt går att pickla!
Potatis som potatis?
Nej, inte riktigt. Här bjuder vi på några tips på vilken potatis som används bäst till vad, och hur du kan variera din potatis som tillbehör.
Vilka äpplen passar bäst till vad?
Äpple är så mycket mer än bara ett praktiskt mellanmål. Vissa äpplen passar bättre att laga och baka än andra, här bjuder vi på några tips på vilka äpplen som passar bäst till vad!
Förenkla drinkarna med detta enkla knep
Med detta enkla drinkknep minskar du både svinnet OCH blandar supergoda sommardrinkar på nolltid.
Välj rätt tomat
Häng med oss in i köket när vi reder ut vilken tomat som passar bäst till vad.
Använd hela grönsaken och minska svinnet
Här kommer några knep på hur du använder hela grönsaken, så du slipper slänga dem!
Blötlägg matvetet - här är fördelarna
Matvete är ett gott och nyttigt alternativ till ris och pasta, speciellt när man tillagar det så här!
Skippa örtbollen - så gör du garnityret ätbart
Timjansbollen är en klassisk men ganska... oätbar dekoration. Vi tipsar om hur du kan dekorera med örter på ett ätbart vis.
"Safe Bearnaise" - lösningen på alla bea-problem
Bearnaise är riktigt tidskrävande att slå ihop. Och blir den för varm eller för kall, spricker den. Men vi har lösningen på det.
Tre säkra tips för att pimpa färdigköpt dessert
Vad gör man om man inte har tid eller ekonomi till att göra sina egna desserter från grunden?
Nattbaka köttet så spar du både tid och plats
Genom att baka köttet i ugnen över natten så sparar du tid och plats i restaurangköket till annat på dagen.
Så tillagar du fryst fisk på bästa sättet
Det är ingen hemlighet att färsk fisk är nästan dubbelt så dyrt som fryst. Men med den här tillagningsmetoden når når du bästa möjliga resultat när du tillagar fryst fisk.
Så tjänar du mer på en lammstek
Se fördelarna med att stycka lamm anatomiskt. Johan Skogh, färskvaruspecialist Menigo, går igenom delarna.
Ostron, säger du rätt?
Menigo guidar dig genom olika ostronsorter och ger dig de rätta namnen.
Slipa kniven rätt och slätt
Lär dig av proffsen hur du slipar dina egna knivar för bästa resultat. Pigge Hall, kvinexpert på Vikingsun visar dig trixen.
Bästa sättet att laga vit sparris
Eftersom den vita sparrisens aromer är fettlösliga passar den perfekt till att konfiteras. Lär dig hur med Johan Skogh, färskvaruspecialist på Menigo.
Tomater, tänk på insidan
Här lär du dig vad som skiljer olika tomatsorter åt och vilka som passar till vad.
Slipp bruna äpplen
Så väljer du rätt äppelsort och undviker att de blir bruna.
Gäddfärsens hemlighet
Gädda är en användbar fisk! Här visar Johan Skogh, färskvaruspecialist på Menigo, dig hur du gör god gäddfärs.