Satake Shāpu är en patenterad manuell knivslip för bästa möjliga resultat. Knivslipen slipar/polerar japansk egg 15°-18°, europeisk egg 20° - 23°. Satake Shāpu har fjäderbelastade, vridbara diamant/keramiska slip- och polerstavar som anpassar sig efter knivseggen SAF (Self Adjusting Function) för optimal slipning och bryning/polering. Placera Satake Shāpu på ett stabilt och plant underlag. Om din kniv är mycket slö ska du först använda diamantsidan på stavarna för att forma/slipa knivseggen till en ny egg. Observera att diamantsidan endast ska användas då skärpa inte längre uppnås genom bryning/polering med keramikstavarna. För kontinuerligt underhåll av skärpan skall enbart de keramiska stavarna användas och det rekommenderas som dagligt underhåll.
Praktisk info
Slipning: Addera vatten på bladet. Slipdammet blandas med vattnet, detta tvättas mycket enkelt bort efter slipningen. Sliprörelse: Dra kniven Framåt - Bakåt - Nedåt - Uppåt. Upperpa hela rörelsemönstret ett flertal gånger tills optimalt resultat uppnåtts.
Få gäster säger nej till något sött efter maten. Med fem baser, fem toppings och fem crunch kan du skapa 125 enkla glasdesserter. Lite jobb, mycket dessert!