Satake Shāpu är en patenterad manuell knivslip för bästa möjliga resultat. Knivslipen slipar/polerar japansk egg 15°-18°, europeisk egg 20° - 23°. Satake Shāpu har fjäderbelastade, vridbara diamant/keramiska slip- och polerstavar som anpassar sig efter knivseggen SAF (Self Adjusting Function) för optimal slipning och bryning/polering. Placera Satake Shāpu på ett stabilt och plant underlag. Om din kniv är mycket slö ska du först använda diamantsidan på stavarna för att forma/slipa knivseggen till en ny egg. Observera att diamantsidan endast ska användas då skärpa inte längre uppnås genom bryning/polering med keramikstavarna. För kontinuerligt underhåll av skärpan skall enbart de keramiska stavarna användas och det rekommenderas som dagligt underhåll.
Praktisk info
Slipning: Addera vatten på bladet. Slipdammet blandas med vattnet, detta tvättas mycket enkelt bort efter slipningen. Sliprörelse: Dra kniven Framåt - Bakåt - Nedåt - Uppåt. Upperpa hela rörelsemönstret ett flertal gånger tills optimalt resultat uppnåtts.
Sous Vide har äntligen kommit att revolutionerat våra hemmakök! Genom att vakuumförpacka ditt kött och tillaga i vattenbad kan du uppnå perfekt resultat varje gång!