Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Hjorthornssalt

Hjorthornssalt

Kockens
Kolonial
Art.nr. 127481
FRP
10x50 g
    • Leverantör: Culinar Sverige AB
    • Nettovikt: 0,5 kg
    • Lev.artnr: 8117122
    • Koldioxidavtryck: 1.4 kg CO₂e/kg
Beskrivning
Hjorthornssalt är ett kemiskt jäsmedel, liksom bikarbonat och bakpulver. Den kemiska beteckningen är ammoniumkarbonat (NH₄)₂CO₃. När hjorthornssaltet reagerar med syra bildas kolsyra, vilket ger jäsningseffekten. Liksom bikarbonat fungerar hjorthornssalt bäst när något syrligt ingår som ingrediens. Ammoniaken i hjorthornssaltet gör att det har en väldigt stickande doft. Därför passar det bäst att använda hjorthornssalt i platta och torra bakverk, exempelvis drömmar och mandelkubb. Använder man det till andra bakverk kan ammoniaken ha svårt att försvinna och man får en obehaglig ammoniaksmak i kakan. Hjorthornssalt kan ersättas med bakpulver. Dubbla då mängden bakpulver mot hur mycket hjorthornssalt som står i receptet. Ex: 1 tsk hjorthornssalt = 2 tsk bakpulver.
KlimatavtryckCO₂e/kg
1.4kg
Varje kilo av varan påverkar klimatet motsvarande utsläppen av 1.4 kg koldioxid.
Läs mer om hur vi beräknar klimatavtryck
Näringsdeklaration
Senaste nytt
Utvalt för hotell & konferens: Skafferiet
Utvalt för hotell & konferens: Skafferiet
Utvalt för hotell & konferens: Kalla drycker & Alkoholfritt
Utvalt för hotell & konferens: Kalla drycker & Alkoholfritt
Utvalt för hotell & konferens: Frukt & grönsaker
Utvalt för hotell & konferens: Frukt & grönsaker