Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Salladsmix Napolitana EKO

Färskvaror
    • Artikelnummer: 302755
    • Märke: SallaCarte
    • Leverantör: Ewerman AB
    • Förpackning: 2x500 g
    • Nettovikt: 1 kg
    • Lev.artnr: 1162

Läs produktblad

Hållbara val
Beskrivning

Ruccola, babyspenat och röd mangold.

Märkningar
Näringsdeklaration
Råvaruguiden
Sallat & andra gröna blad
Sallat kommer in gäng olika färger, former, texturer och smaker, men det de alla har gemensamt är att de är alla tillhör sallatssläktet Lactuca. Dock för att röra till det kallas många sorter som inte tillhör Lactucasläktet också för sallat vilket kräver vissa botaniska kunskaper för att veta vad som kategoriseras som vad.
Produktinformation
Länder

Danmark, Holland, Italien, Spanien, Sverige

Varugrupp

Sallad

Temperatur

0-4°C

Lagring

Förvaras kallt, gärna i plastpåse för att förhindra uttorkning.

Hanteringsråd

Lägg en fuktig handduk över sallaten om den är torr eller börjar sloka. Ett helt sallatshuvud behöver fukt ända ner till roten. Skär ett snitt i roten och låt även den komma i kontakt med fukt.

Användningssområde

En sallat passar givetvis bäst i en sallad. För att lyfta en sallad finns det några enkla knep. En klassisk dressing är aldrig fel men prova även att blanda med en god ost, knapriga frön, syrliga skott eller varför inte sötman från lite torkad frukt. Tänk på att tillsätta tillbehören så sent som möjligt så salladen behåller sin krispighet.

Allergener

Inga kända

Nördinfo

Det tycks råda en förvirring om termerna sallat och sallad. Det är helt enkelt så att sallat är själva råvaran medan sallad är en blandning eller tillagning.

Rekommenderade produkter

Senaste nytt
Roupéz Profile AB
Roupéz Profile AB
Att göra ett gott första intryck är viktigt, det är vi nog många som tycker. Ibland är det dock inte så lätt att hinna med både design och beställningsjobb av profilkläder när vardagens olika uppgifter hopar sig.
Toppings & Våfflor
Toppings & Våfflor
Uppgradera menyn till växtbaserat
Uppgradera menyn till växtbaserat
Fler och fler svenskar äter mindre kött och mer vegetariskt. Att ha alternativ för veganer och flexitarianer ger goda möjligheter för din restaurang, men är även bra för vår planet.