Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Svamp pompom blanc KRAV SE

Färskvaror
    • Artikelnummer: 303177
    • Märke: Hällestad
    • Leverantör: Hällestadsvamp AB
    • Förpackning: 1xca1 kg, 1xca1 kg
    • Lev.artnr: 303177
Hållbara val
Märkningar
Tillverkningsland

Sverige

Vissa produktgrupper är undantagna i lagstiftningen om ingredienstexter. Läs gärna mer om livsmedelslagstiftningen här
Råvaruguiden
Svamp Pom Blanc
En vit korall. Pom Blanc kallas även för Pom Pom, Igelkottstaggsvamp eller Peruksvamp och har fått sitt namn tack vare sitt unika utseendet. En klotformad svamp täckt med kritvita små taggar och ett mjukt kött. Smaken är mild och lite söt med associationer till citrus och kokos. Svampen växer vilt på trädstubbar, främst i Kina men odlas i kommersiellt syfte nu även i Sverige.
Produktinformation
Länder

Sverige

Varugrupp

Svamp

Temperatur

0-4°C

Lagring

Förvaras i pappåse längst ner i kylen. Svampar är en färskvara och bör ej förvaras för länge. Har en tendens att torka eller mörkna och slutligen ruttna om de får ligga med kondens i några dagar.

Hanteringsråd

Om svampen är väldigt jordig kan den sköljas, annars räcker det väl med att borsta bort jord och barr. Bör värmebehandlas.

Användningssområde

God att steka eller stuva och kan med fördel blandas upp med andra svampsorter. Svamp har ofta en så härlig naturlig smak och behöver inte överkryddas. Salt och peppar räcker långt men smaksättningar som lök, vitlök, persilja och rosmarin är också bra kompisar.

Allergener

Inga kända

Nördinfo

Svampar består till 90% av vatten och är därmed inte så energirika. Trots det innehåller de även vitaminer, järn och kalium.

Rekommenderade produkter

Andra tittade på

Senaste nytt
Variera din meny i oändlighet med kål!
Variera din meny i oändlighet med kål!
Grönkål, brunkål, rödkål, savoykål, brysselkål... Det finns flera varianter i familjen som kan tillagas på många olika sätt. Här är ett axplock av våra favoritsorter och hur vi gillar att tillaga dem.
5 tips för kommunikation på krogen
5 tips för kommunikation på krogen
Anette Rosvall är kommunikatören som blev kokboksförfattare och sedan grundade Stellagalan. Hon brinner för att berätta om mat – så vi bad henne att dela med sig av sina bästa kommunikationstips för krögare.
Krydda maten med gedigen kunskap och hög kvalitet
Krydda maten med gedigen kunskap och hög kvalitet
Branka Veljovic, kryddexpert på Paulig PRO, tipsar om hur du säkerställer högsta kvalitet på kryddorna, bästa smak på tallriken och eftersmak för planeten.