Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Sallat krisp Frillice. Klass 1

Färskvaror
    • Artikelnummer: 734971
    • Märke: MENIGO FOG
    • Leverantör: Fruktservice I Helsingborg AB
    • Förpackning: 1x1 st
    • Nettovikt: 0,25 kg
    • Lev.artnr: MENY
Beskrivning

Krispsallat är en perfekt sort om det är just krispigheten man vill åt.

Den har en neutral smak med viss beska och finns både som röd och grön. De tjocka bladen sitter löst knutna runt stammen och toppen är krusig.
Praktisk info
För frukt och grönsaker förändras ursprungsland efter säsong och leveranstillfälle. Logga in för att se aktuellt ursprung.
Tillverkningsland

EU

Vissa produktgrupper är undantagna i lagstiftningen om ingredienstexter. Läs gärna mer om livsmedelslagstiftningen här
Råvaruguiden
Sallat Krisp
Krispsallad är en korsning av isbergssallad och frisésallad med krusiga blad. Den är mild i smaken och som namnet utmärker är den mycket krispig. Den kan även kallas ärtsallad och frillicesallad, kär sallad har många namn.
Produktinformation
Länder

Holland, Spanien, Sverige

Varugrupp

Sallad

Temperatur

+1-8 grader C

Lagring

I Kyl. Låt den alltid vara kvar i sin plast tills den ska användas, den torkar fort annars.

Hanteringsråd

Blir den "hängig" lägg den i kallt vatten så blir den snart krispig igen.

Användningssområde

Passar utmärkt i olika sallader eller förrätter, härligt med sin krispiga konsistens och sötaktiga smak. Mycket bra även som garnering.

Nördinfo

English: Frillice lettuce.

Rekommenderade produkter

Andra tittade på

Andra köpte också

Senaste nytt
Här görs Sveriges äldsta ost
Här görs Sveriges äldsta ost
På den ekologiska mjölkgården Almnäs Bruk tillverkas hantverksmässiga ostar av mjölk från gårdens egna kor. I sortimentet finns bland annat Wrångebäcksosten – Sveriges äldsta registrerade ostvarumärke.
Optimerad lunchservering
Optimerad lunchservering
Bättre mat, kortare köer och nöjdare kunder. På tidningshuset by Pontus har man lyssnat på sina kunder och tänkt ett extra varv för att förbättra lunchupplevelsen.
Martin Moses: Det är vårt ansvar att ställa krav
Martin Moses: Det är vårt ansvar att ställa krav
Den regerande mästaren i Sveriges mest prestigefyllda tävling inom matlagning – Årets kock – heter Martin Moses. När han vann tävlingen 2019 var temat hållbar matlagning med fokus på svenska råvaror, något som alltid avspeglas i menyn på restaurang SK Mat