- Hem
- Recept & kalkyl
- Syrlig pizza bianca med sardeller och crème på Västerbottensost® [Norrmejerier]
Åtgärder
Syrlig pizza bianca med sardeller och crème på Västerbottensost® [Norrmejerier]
Receptkategori: À la CarteSardeller och Västerbottensost® gifter sig underbart på pizza! En fantastiskt god kombination som fungerar både som huvudrätt och tilltugg. Grädda i ugnen på en förvärmd pizzasten i varmluftsugn på 300 grader i ca 5 minuter eller tills pizzan fått en fin gyllene färg. Låt det väl smaka!
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Gör så här
Gör så här
- Skölj och strimla svartkål och stek några minuter i olivolja.
- Blanda rumstempererad mascarpone och Västerbottensost® till en crème, smaka av med salt och svartpeppar.
- Arbeta ut degen på ett mjölat bord.
- Bred ostcrèmen på bottnarna och fördela kål, sardeller och citronskal ovanpå.
- Strö över lite chili och ringla över olivolja.
- Grädda i ugnen i ca 5 min.
- Riv lite extra Västerbottensost® över pizzan före servering.
Du behöver
| Pizzadeg* | |
| 2 hg | Svartkål 200 gram* |
| 1 st | Citron Primofiori/Vernas Klass 1 |
| 40 g | Sardeller* |
| 2,5 hg | Mascarpone* |
| 1,5 hg | Västerbottensost Riven 32% |
| 1 krm | Chiliflakes* |
| Olivolja* | |
| Salt* | |
| Svartpeppar* |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
| Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
|---|---|
| Energi | 344.64 kJ |
| Energi | 81.55 kcal |
| Fett | 5.88 g |
| Kolhydrat | 2.37 g |
| Protein | 4.32 g |
| Salt | 0.21 g |
| Kalcium | 117.86 mg |
| Fiber | 1.19 g |
kr