Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Kikärtsfriterad Blomkål med Tryffeldipp [Unilever]

Receptkategori: Vegan
Friterad blomkål är alltid försvinnande gott och passar precis lika bra på buffén som på snacksbordet. Servera med tryffeldip för extra lyxig känsla.

(0 röster)
Kikärtsfriterad Blomkål med Tryffeldipp [Unilever]

Gör så här

Koka blomkålsbuketterna i saltat vatten i 1 minut. Låt svalna på papper.

Rör ihop kikärtsmjöl, vatten, lök och persilja.

Doppa blomkålen i frityrsmeten och fritera gyllenbrun i ca 160 °C.

Rör ihop HELLMANN’S Vegan med tryffelolja och hackad tryffel och servera!

Du behöver

1 kgBlomkålsbukett rustik*
Fint salt med jod
3 hgKikärtsmjöl
4,5 hgVatten*
50 gGul Lök Medel Klass 1 Sverige
30 gBladpersilja i Tråg
10 gFint Salt med Jod
3 hgMajonnäs vegan hink 72%*
10 gTryffelolja Svart
20 gTryffellåda 11 sorter*
Frityrolja High Oleic

Energifördelning

24.4%10.7%64.9%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi245.41 kJ
Energi58.7 kcal
Fett1.36 g
varav
- mättat fett0.15 g
- enkelomättat fett0 g
- fleromättat fett0 g
Kolhydrat8.24 g
varav
- sockerarter1.63 g
- stärkelse0 g
Protein3.1 g
Salt0.47 g
Fiber1.61 g
Jod23.04 µg
Natrium0.18 g