- Hem
- Recept & kalkyl
- Kikärtsfriterad Blomkål med Tryffeldipp [Unilever]
Åtgärder
Kikärtsfriterad Blomkål med Tryffeldipp [Unilever]
Receptkategori: VeganFriterad blomkål är alltid försvinnande gott och passar precis lika bra på buffén som på snacksbordet. Servera med tryffeldip för extra lyxig känsla.
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Gör så här
Koka blomkålsbuketterna i saltat vatten i 1 minut. Låt svalna på papper.
Rör ihop kikärtsmjöl, vatten, lök och persilja.
Doppa blomkålen i frityrsmeten och fritera gyllenbrun i ca 160 °C.
Rör ihop HELLMANN’S Vegan med tryffelolja och hackad tryffel och servera!
Du behöver
1 kg | Blomkålsbukett rustik* |
Fint salt med jod | |
3 hg | Kikärtsmjöl |
4,5 hg | Vatten* |
50 g | Gul Lök Medel Klass 1 Sverige |
30 g | Bladpersilja i Tråg |
10 g | Fint Salt med Jod |
3 hg | Majonnäs vegan hink 72%* |
10 g | Tryffelolja Svart |
20 g | Tryffellåda 11 sorter* |
Frityrolja High Oleic |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 245.41 kJ |
Energi | 58.7 kcal |
Fett | 1.36 g |
varav | |
- mättat fett | 0.15 g |
- enkelomättat fett | 0 g |
- fleromättat fett | 0 g |
Kolhydrat | 8.24 g |
varav | |
- sockerarter | 1.63 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 3.1 g |
Salt | 0.47 g |
Fiber | 1.61 g |
Jod | 23.04 µg |
Natrium | 0.18 g |
kr