Bladpersilja
Bladpersiljan har på senare tid blivit allt mer populär då den anses vara smakrikare och mer aromatiskt än den krusbladiga. De släta bladen är även fina att dekorera med. Både stjälkar och blad kan användas och är rika på apiololja, som ger persiljan sin karakteristiska smak. Bladpersilja odlas i stora volymer i Frankrike och Italien.
Produktinformation
LänderItalien, Sverige
VarugruppKryddor
Temperatur5-8°C
LagringFörvaras svalt men se till att det inte blir för kallt. Finbladiga örter är känsliga för kyla. Örter i ask bör ligga kvar i sin originalförpackning så länge som möjligt.
HanteringsrådSka helst användas färsk då livslängden inte är så lång. Går bra att frysas i plastpåse. Tillsätt örten precis före servering, smakämnen som sitter i örten kan minska vid långvarig upphettning.
AnvändningssområdeHar ett stort användningsområde och passar till de flesta rätter, både kalla och varma. Populär till kötträtter och som garnering på grytor. Även god rå att använda i kalla såser, örtsmör och potatissallader.
AllergenerInga kända
NördinfoDet ryktas att persilja har en tendens att neutralisera vitlök. Den ska även ha använts som hjälpmedel för bakfylla av romarna.