Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Uppgradera din meny till växtbaserat!

Du vet säkert att fler och fler svenskar äter mindre kött och mer vegetariskt. Att ha alternativ för veganer och flexitarianer ger goda möjligheter för din restaurang, men är även bra för vår planet.

Violife fungerar utmärkt på pizzor, hamburgare, pasta, toasts eller desserter och gör det enkelt att servera såväl flexitarianer som veganer. En enkel väg till att anpassa din meny så att den tilltalar fler gäster som vill göra en förändring, att äta mer växtbaserat. Finns i större storlekar för professionella kök.

När du byter från ost till VIOLIFE så:

  • Gör du enkelt dina klassiska maträtter men uppgraderar dem helt enkelt till växtbaserat.
  • Får du enkelt en meny som attraherar fler gäster såsom flexitarianer och veganer.
  • Hjälper du till med att reducera ditt köks klimatavtryck eftersom VIOLIFE har minst hälften så stort klimatavtryck jämfört med mejeriost.*

Alla produkter är mjölkfria, glutenfria, sojafria, samt halal och kosher – så att ALLA kan äta hos dig!

*baserat på en livscykelanalys gjord 2022 av Quantis, på 8 Violife ostalternativ jämfört med mejeriost i Europa. Läs mer på: www.violifefoods.com/sv/change-your-cheese

Avocado Club Sandwich

En klassisk smörgås med en vegansk twist gjord med avokado, tomat och krämig Violife.

Förberedelsetid 10 minuter, klar på 20 minuter

10 Portioner

Ingredienser
30 skivor levainbröd eller toastbröd
10 avokado, skalad och mosad
4 citroner, saft från
Salt och peppar
6-8 skivade tomater
20 skivor Violife Original
20 skivor Violife Cheddar Flavour Slices
2 tsk salt
10 msk dijonsenap
20 salladsblad

Gör så här:

  1. Rosta brödskivorna på båda sidorna i en grillpanna.
  2. Blanda samman avokadomos med citronsaft och smaka av med salt och peppar.
  3. Bred på första lagret, toppa med tomatskivor och 2 skivor Violife Original.
  4. Lägg på ytterligare en brödskiva och bred på senap, 2 skivor Violife Cheddar och toppa med sallatsblad avsluta med sista brödskivan.
  5. Dela sandwichen på mitten och servera med nyfriterad pommes.
  6. Krydda lite extra med flingsalt och svartpeppar.







Change Burger

Det som är gott ska inte behöva vara svårt! Den här växtbaserade ”ost”-burgaren redo att läggas till på din meny är ett bevis på det.

Ostalternativet från Violife påminner i smaken om cheddar och med Violife Creamy kan du snabbt mixa till en len och mjuk vegansk dressing eller kräm.

Ingredienser
Valfri växtbaserad burgare Hamburgerbröd
Violife Creamy Original
Grovkornig dijonsenap
Salt och peppar
Salladsblad
Tomat skivad
Vitkål strimlad
Ättiksgurka
Violife Mature Cheddar slices
BBQ-sås

Gör så här:
  1. Stek eller grilla burgarna, toppa med två skivor Violife Mature Cheddar Slices.
  2. Mixa Violife Creamy och smaksätt med grovkornig senap, salt och peppar.
  3. Värm bröden och bred på senapskräm, sedan sallad, tomat, vitkål, ättiksgurka, burgare och BBQ-sås.











Frozen change cake med sommarbär

En fräsch frozen no-cheesecake med färska blåbär, jordgubbar och hallon som passar alla då den är helt mjölkfri. Går att göra i förväg och frysa in. Ta ut en halvtimme innan servering. Njut!

10 portioner

Ingredienser

1 frp vegan digestives, krossade 180 g
100 g Vioblock
1 krm mortlad kardemumma
1 krm flingsalt
600 g Violife Creamy Original
2 dl Flora Plant Visp 31%
2 msk vaniljsocker
1 dl florsocker
½ citron rivet skal från

Topping

2 dl bärcoulis eller rårörd bärsås
250 g färska bär blåbär, jordgubbar och hallon

Gör så här:

  1. Mixa samman digestivekexen med mjölkfritt matfett.
  2. Tryck ut i 10 portionsformar ca 6 ½ cm, pressa samman med baksidan av en sked.
  3. Mixa Violife Creamy med Flora Plant Visp 31%, florsocker, vaniljsocker och rivet citronskal. Toppa digestivebottnarna med fyllningen. Sätt på plastfilm och frys in ett par timmar.
  4. Låt stå i rumstemperatur ca 30 minuter innan servering.
  5. Toppa med färska bär och bärsås.

Change your cheese

Köp Violifeprodukter här:

Vill du veta mer?

Här hittar du hela VIOLIFE sortimentet
Köp här

Pizza Bianca

En helt vit pizza kräver sitt av toppingen och det här receptet kommer du inte att bli besviken på. Tvärtom. Pizza Bianca görs med smarriga ostalternativ och är dessutom helt mjölkfri, vegansk och laktosfri. Varsågod, Pizza Bianca-älskare med laktoskänsliga magar och alla andra med icke-laktoskänsliga magar, här har ni en pangpizza!

10 portioner

Ingredienser

Pizzadeg
1250 g Vetemjöl Tipo 00 (siktat vårvetemjöl)
2 1/2 tsk socker
25 g torrjäst
8 3/4 d ljummet vatten
¾ dl olivolja
2 1/2 tsk salt

Topping
500 g Violife Creamy Original
500 g Violife Grated Original
250 g Violife Grated Mozzarella flavour
250 g Violife Prosociano, grated
Svartpeppar
120 g ruccola

Gör så här:

  1. Använd en matberedare med degkrok. Lägg mjöl, socker och jäst, gör en grop i mitten och tillsätt vatten och olivolja. Bearbeta långsamt till den släpper kanterna och är helt slät, tillsätt saltet allra sist.
  2. Smörj en skål med olivolja och lägg i pizzadegen. Täck med plastfolie och låt jäsa ca 1 timme till dubbel storlek.
  3. Värm ugnen till 225°C. Använd pizzavärme och/eller pizzasten.
  4. Dela degen i 10 bitar. Kavla ut till runda pizzor och lägg på bakplåtspapper.
  5. Mixa Violife creamy eller rumstemperera den så att den blir bredbar.
  6. Toppa pizzorna med Violife Creamy, Violife grated Original, Violife grated Mozzarella och Violife Prosociano.
  7. Grädda ca 10-15 minuter till gyllene. Toppa med rucola, riven Violife Prosociano. Krydda med svartpeppar och salt.