Kvickens köttskola

Att servera kött på ben ger både en fantastisk smak och en härlig gästupplevelse. Vår köttexpert Henning ”Kvicken” Kvick tipsar om vilka styckdetaljer du ska satsa på till grillen.

Henning Kvick, Specialistsäljare Färskvaruhallen Menigo
Berätta om fördelarna med kött på ben!
— Benet förändrar inte smaken, men de hjälper till att bromsa värdeöverföringen och du kan uppleva att köttet som omger benet smakar saftigare. En fördel med att servera på ben är att du även får betalt för benet och gästen som blir serverad upplever det extra lyxigt att få det presenterat så.
Vanliga misstag när det kommer till val av kött?
— Att inte våga sätta ”udda” köttdetaljer på menyn - flap, njurtapp, tri-tip, rostlock är några detaljer som är oerhört goda och som kostar mindre än hälften av de ädla detaljerna som oxfilé, biff och entrecôte. Sen håller jag inte med om att allt måste vara svenskt. Dock skulle jag önska att vi hade flera djur som var av den kvalitet som krävs för att få en hög nivå på smak och textur.
LÄS HELA INTERVJUN HÄR