Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Mynta

Färskvaror
    • Artikelnummer: 793407
    • Märke: MENIGO FOG
    • Leverantör: Fruktservice I Helsingborg AB
    • Förpackning: 1x1 kg, 1xca 100g
    • Lev.artnr: MENY457
Beskrivning

Mynta har en frisk doft och tydlig smak av mentol.

 Bladen är mörkgröna med en sågtandad form. I matlagning passar mynta extra bra ihop med lamm och i kalla såser.
Råvaruguiden
Mynta
Har på senare år blivit en mycket populär ört, främst i barlivet som huvudingrediensen i den populära drinken Mojito. I matlagning passar den bra ihop med lamm och i kalla såser och används flitigt i mellanöstern. Bladen har en kraftig smak av pepparmynta, är mörkgröna i färgen med en sågtandad form.
Produktinformation
Länder

Danmark, Sverige

Varugrupp

Kryddor

Temperatur

Inte svalare än 12°C, då tenderar bladen att få köldskador och mörkna.

Lagring

Förvaras i rumstemperatur, gärna på en ljus plats. Känslig för kyla.

Hanteringsråd

Ska helst användas färsk då livslängden inte är så lång, cirka en vecka vid rätt förvaring. Tillsätt örten precis före servering, smakämnen som sitter i örten kan minska vid långvarig upphettning.

Användningssområde

Smakar gott i kombination med socker. Därför passar mynta bra att använda i desserter, teer och kalla drycker. Mynta är en stor ingrediens i mellanöstern och en populär smaksättare till lammrätter.

Allergener

Inga kända

Nördinfo

Myntan symboliserar gästfrihet och något att dekorera med vid festliga tillfällen för att ge ett vänskapligt välkomnande.

Rekommenderade produkter

Senaste nytt
Roupéz Profile AB
Roupéz Profile AB
Att göra ett gott första intryck är viktigt, det är vi nog många som tycker. Ibland är det dock inte så lätt att hinna med både design och beställningsjobb av profilkläder när vardagens olika uppgifter hopar sig.
Toppings & Våfflor
Toppings & Våfflor
Bra skolmat tappar i värde om ingen äter
Bra skolmat tappar i värde om ingen äter
Måltidsforskaren Linda Berggren har just skrivit klart sin avhandling om hur den svenska skollunchen kan bli bättre.