Svamp Champinjon
Under mitten av 1700-talet i Frankrike kom man på att man kunde odla champinjoner, detta har sedan dess spritt sig över hela världen och champinjonen är den mest utbredda matsvampen. Det tar ungefär 5 dagar för en champinjon att växa till sig och bli plockfärdig.
Produktinformation
LänderLitauen, Polen, Sverige
VarugruppSvamp
Temperatur+2-4 grader C
LagringVid varmt förvar mognar de allt för fort, hattarna slår ut och stjälkarna smalnar.
HanteringsrådKondens i förpackningen kan göra att svamparna blir bruna. Lufta dem, så försvinner den bruna färgen.
AnvändningssområdeDe är goda att äta som de är, hela till dip eller skivade i sallad. Även goda att smörsteka och använda i sås, stuvning eller soppa.
NördinfoNamnet champinjon kommer från franskans champignon (det allmänna ordet för svamp) och är en avledning av champ = fält. Champinjonens latinska namn är Agaricus (Psallio'ta).