Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Ankbröst varmrökt mager

Djupfryst
    • Artikelnummer: 711605
    • Märke: Tradifood
    • Leverantör: Tradifood AB
    • Förpackning: 1x20xca300 g, 1xca300 g
    • Lev.artnr: 70205
Beskrivning

Ankan domesticerades för första gången i Kina för 2 000 år sen.

Sen dess har den gett människan ägg, fjädrar, kött och flera delikatesser. Det finns många ankraser. I vårt sortiment finns två: Barbarie och Mullard. Barbarie-ankan är en av de vanligaste tama ankorna. Det beror på att den har ett rött och mört kött, som både är fastare och har mindre fett än hos de flesta andra ankraser. Det smakrika köttet har en svag ton av mysk och har man ätit Barbarie-anka brukar man känna igen den. Det familjeföretag som vi har valt att arbeta med hyser stor respekt för både djur och slutprodukt, och är först med att uppnå svenska kvalitets- och sanitetskrav. Efter slakt kyls kropparna ner i cirka ett dygn före den manuella styckningen. Detta innebär att varje anka granskas noggrant innan den styckas, vilket gör köttet både smakrikare och mörare. Mullard-anka är en långsamtväxande anka. Den föds upp under 84 dagar för hanar och 70 dagar för honor i Finistere, Pays de Loire eller Bretagne-området i Frankrike. Den är resultatet av en korsning mellan Barbarie-anka och Peking-anka, vilket gör den fetare än Barbarie-ankan. Därför används Mullard-anka till produktion av anklever Våra ankor föds upp i mindre skala – ca 350 djur per gård och månad. Uppfödningen sker på ett så naturligt sätt som möjligt, vilket innebär att djuren är frigående med 5 kvadratmeter vardera. Ankorna utfodras i 102 dagar med en helt vegetabiliskt foder som består av minst 65 % spannmål, samt vitaminer och mineraler. Under de två sista veckorna matas de varsamt för hand.
Näringsdeklaration

Rekommenderade produkter

Senaste nytt
Roupéz Profile AB
Roupéz Profile AB
Att göra ett gott första intryck är viktigt, det är vi nog många som tycker. Ibland är det dock inte så lätt att hinna med både design och beställningsjobb av profilkläder när vardagens olika uppgifter hopar sig.
Toppings & Våfflor
Toppings & Våfflor
Bra skolmat tappar i värde om ingen äter
Bra skolmat tappar i värde om ingen äter
Måltidsforskaren Linda Berggren har just skrivit klart sin avhandling om hur den svenska skollunchen kan bli bättre.