Färskvaruhallen Meniogs utbud av hantverksmässiga råvaror är framtaget och utvecklat med omsorg om hela värdekedjan. Ofta närodlat av producenter som liksom du brinner för riktigt bra råvaror.
Hos Färskvaruhallen Menigo hittar du ett spetsigt sortiment av hantverksmässiga produkter. Noga utvalda av våra färskvaruspecialister.
Vi erbjuder:
– Svenska produkter framtagna med omsorg för hela värdekedjan
– Hållbarhet i fokus
– Unika och lokala smaker
– Dedikerade färskvaruspecialister som genom personlig rådgivning ger dig rätt råd i rätt säsong
– Flexibla leveranser upp till 6 dagar i veckan*
*lokala avvikelser kan förekomma. Kontakta våra specialister för mer information.
Korallticka från Värmland, kallpressad rapsolja från Västergötland, handystade ostar från Småland eller varför inte ärtsoja från Dalarna?
Färskvaruhallen Menigo köper in direkt från gårdarna och är ständigt på jakt efter nya produkter.
Genom att öka kännedom om duktiga producenter i närområdet skapar vi också större efterfrågan på närproducerat.
Vi erbjuder ädla styckdetaljer såväl som skurna och malda produkter – hela djuret ska tas om hand. Samma tänk gäller för det som växer.
Som kund hos Färskvaruhallen Menigo får du en kreativ partner i köket.
Hos oss möter du specialister med lång erfarenhet från branschen och som alla brinner för det kreativa mathanverket och råvarorna. De finns där för att ge dig tips och inspiration kring vårt sortiment likväl som att ge råd om menyplanering och köksekonomi. Närhelst du behöver.
Hur kontakten sker bestämmer du. Fysiska möten, telefonrådgivning eller genom våra digitala kanaler. Vad passar dig bäst?
Hur går det till när ni hittar nya produkter?
"Det är en blandning av personligt engagemang och att hänga med i sociala medier och trender. Det kan också vara en kund som frågar efter en specifik produkt, då tar vi kontakt med leverantören för att kika på möjligheter till produktion och leverans. När vi besöker gårdar så gäller det att ha helikopterperspektiv för att se om gården även kan leverera andra typer av produkter"
Thobias Fridh, kategoriansvarig för Utvalt & Nära, som har jobbat som kock i 16 år. Började på Menigo 2015 som inköpare för Frukt & Grönt, gick efter ett par år vidare till produktspecialist.
På Ripagården i Skåne tillverkas RipaHonung – högklassig honung från Johanna Adolfssons bin. Bland annat med smak av kringliggande ängsmark och skog.
På Sörbro Gård utanför Södertälje driver Arthur Borgh och Åsa Nyberg en småskalig tillverkning av getmjölksprodukter. Här står hållbarhet och djurens välmående i fokus.
Strax utanför Fjällbacka på västkusten pågår början på en ”blå revolution”, i alla fall om du frågar Nordic Seafarm. Här odlar de nämligen just nu 100 ton sockertång under ytan i det salta havet.