Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Så kan våra specialister hjälpa dig som krögare

Möt Färskvaruhallen Menigos specialister
27 juni 2024
En stabil partner som förstår dig och dina utmaningar som krögare och finns där när det behövs. Här berättar Henrik Jildenäs, färskvaruspecialist hos Färskvaruhallen Menigo, mer om hur han och hans kollegor kan hjälpa dig som driver restaurang.

Färskvaruhallen Menigos specialister brinner för allt gällande råvaror, tillagning och kvalitet. Men de är också specialister på allt det där runt omkring. På köksekonomi, priser och menyplanering. De allra flesta har en kockbakgrund och kan förstå dig, ditt kök och dina utmaningar. Henrik Jildenäs är inget undantag. Han arbetar idag som färskvaruspecialist i Göteborg.

3 snabba frågor till Henrik Jildenäs, färskvaruspecialist hos Färskvaruhallen Menigo:

Hur kan ni färskvaruspecialister hjälpa den som driver restaurang?

– Vi färskvaruspecialister finns alltid tillgängliga för att ge färska råd. Vi får inspel dagligen om vad som har kommit in och är alltid uppdaterade kring sortimentet. Sedan hjälper vi våra kunder med allt från just råvarutips till köksekonomi. Jag brukar även tipsa om vår smarta kalkylator på menigo.se och i appen MenigoGo. Det är ett superbra verktyg för att räkna på råvarukostnader och recept.

Hur kan man som krögare jobba för att bli mer hållbar och lönsam?

– Att välja råvaror i säsong, när de är som billigast och bäst. Och såklart, se till att du använder allt du köper, att vara kreativ i sin förädling så att ingenting behöver gå till spillo.

Färskvaruhallen Menigo erbjuder även förädling av kött och fisk såväl som frukt och grönt. Vilka är de största vinsterna för krögaren och kocken?

– Genom att erbjuda ett brett sortiment av färdigpreppade produkter så hjälper vi dig att effektivisera vardagen. Se oss som en extra person i köket som bidrar till att ni minimerar svinnet, arbetar mer hållbart och framstår som en attraktiv arbetsplats. Ta gärna hjälp av mig och mina kollegor så guidar vi dig i vårt förädlade sortiment.

Vill du veta mer om Färskvaruhallen Menigo?

Tveka inte att höra av dig! Här hittar du alla våra kontaktuppgifter.
KONTAKTA OSS IDAG!

Följ med bakom kulisserna 

Möt våra specialister som berättar mer om arbetet bakom Färskvaruhallen Menigo.

Andreas Andersson: "Jag har alltid älskat att experimentera med smaker"

Andreas Andersson: "Jag har alltid älskat att experimentera med smaker"

Hur skapar man snabbare leveranser utan att förlora den mänskliga kontakt som krävs för att restaurangägare ska få precis rätt råvaror? Färskvaruhallen Menigo ställde sig frågan – och svaret blev att skapa en helt ny plats för kunskap.

Henning Kvick: ”Vi är både specialister och rådgivare”

Henning Kvick: ”Vi är både specialister och rådgivare”

När Färskvaruhallen hösten 2023 slog samman sina produktionsenheter och blev Färskvaruhallen Menigo fick specialister som Henning Kvick ännu bättre möjligheter att hitta rätt – men också att bekämpa svinn och personalbrist i branschen.

Logga, Färskvaruhallen Menigo.

Färskvaruhallen Menigo

Färskvaruhallen Menigo erbjuder ett helhetssortiment av färskvaror till restauranger, storkök, hotell, barer och caféer. Frukt, grönsaker, kött, chark, fisk, skaldjur och deli. Ett brett utbud, spetsat med utvalda lokala produkter. 

SÅ KAN VI HJÄLPA DIG!

Henrik Jildenäs, färskvaruspecialist Färskvaruhallen Menigo

Möt Henrik Jildenäs

Färskvaruspecialist hos Färskvaruhallen Menigo. Från kök i Paris och på Färöarna, till gästspel i Japan och Mexiko. Lägg också till bred erfarenhet från hela 8 michelinstjärnor, prisbelönade kvarterskrogar samt drift av hotell och café. Färskvaruspecialisten Henrik Jildenäs har minst sagt en spännande meritlista. I kombination med en kandidatexamen i måltidskunskap och värdskap blir han ett utmärkt bollplank för din verksamhet.

Henriks 3 favoriter till sommarmenyn

1. Pluma Sverige

Saftig, mör och väldigt smakrik kotlettkappa i ett perfekt format för grillen. 

2. Boquerones filé 

Fräsch, mild och nötig smak. Populär som tapas.

3. Tomat vildmix Viken

Färgsprakande blandning av tomater i flera sorter och storlekar som passar både till varma och kalla rätter.