Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Menigo Färskvaruhallen

Med våra färskvaruhallar förser vi din verksamhet med allt du behöver, när du behöver det. Hos oss kan du hitta alla färskvaror till din verksamhet.

Färskvaruhallen - Din specialist inom färskvaror

Våra färskvaruhallar är strategiskt placerade över landet för att kunna leverera varor på ett snabbt och effektivt sätt. Vi vill att vår färskvaruaffär präglas av affärsmässighet, ett attraktivt sortiment, flexibilitet och snabbhet. 

Färskvaruhallarnas breda sortiment innefattar varugrupper som: kött, fågel, vilt, fisk & skaldjur samt frukt och grönt. En stor del av sortimentet är ekologiskt och vi jobbar med allt från lokala producenter till leverantörer från hela världen. Vårt färskvarusortiment säljs under varumärket Menigo Färskvaruhallen, men även genom våra specialistbolag Servicestyckarna, EkoFisk, Fruktservice och Andys Frukt.

Vårt erbjudande inom kött

Servicestyckarna är vår snabbfotade köttspecialist varifrån vi erbjuder ett brett sortiment inom kött. Vi har arbetat tillsammans sedan 2007 för att kunna erbjuda ett kundanpassat sortiment med kort varsel. Idag är det även en av få leverantörer i branschen som är utrustade med en 15 kvm hängmörningskyl. Produkterna säljs under varumärket Menigo Färskvaruhallen.

Vårt erbjudande inom fisk

På vårt dotterbolag, fiskgrossisten EkoFisk har merparten av personalen varit med sedan starten 1999. Sedan 2018 är företaget en del av Menigo och stärker vårt erbjudande inom färsk fisk. Med en tät kontakt till kunden är EkoFisk gärna med när menyn skapas så att man tillsammans kan komma fram till vad som är rätt fisk för just din verksamhet. En av flera anledningar till att de tituleras som Kunglig Hovleverantör.

Vårt erbjudande inom frukt & grönt

Vi har ett brett sortiment inom frukt & grönt som består av Menigo Färskvaruhallen och våra dotterbolag Fruktservice och Andys Frukt. Fruktservice värderar långa relationer och de har köpt in frukt och grönt åt Menigo i över 10 år, från både svenska och utländska producenter. Andys är Menigos specialistleverantör av frukt och grönt och de har även ett härligt italienskt delikatess-sortiment. Företaget har funnits sedan 1985 och har under åren utvecklats från ett enmansföretag till att idag vara en av Stockholms främsta frukt- och gröntleverantörer med service ut i fingerspetsarna.

Våra medarbetare – dina expertrådgivare

På alla orter finns våra duktiga medarbetare i form av färskvaruspecialister, färskvaruinnesäljare och produktspecialister. Vad de inte kan om färskvaror är inte värt att veta och de hjälper gärna till med rådgivning och specialistkompetens.  

De jobbar aktivt för att utveckla sortimentet och se till att du alltid kan vara säker på att hitta det du behöver. De vet vad som är aktuellt och vilka producenter som har de bästa råvarorna till din meny utifrån säsong och smak.

Hos oss kan du som kund få hjälp med:

  • Menyutveckling
  • Inspiration
  • Köksekonomi
  • Anpassade råvaror till din verksamhet
  • Önskemål på varor som inte finns i lager
  • Tillgång till våra provkök på respektive ort för provlagning och menyutveckling


För oss är det viktigt att driva svensk gastronomi framåt, lyfta svenska råvaror i säsong och att öka kännedomen om alla duktiga producenter, allt för att du ska kunna skapa en så bra matupplevelse för dina gäster som möjligt.

Menigo är också stolt samarbetspartner till Bocuse d’Or och Årets Kock där Färskvaruhallen har en viktig del i att leverera de bästa råvarorna till tävlingarna.

Färskvaruhallen Väst

Färskvaruhallen i Göteborg är västs lokala specialist inom kött, chark, delikatesser samt frukt och grönt. Förutom ett nationellt sortiment så hittar du även utvalda produkter från lokala producenter som exempelvis krasse från Nordamark i Skövde, kallpressad rapsolja från Skeby och grönsaker från Le-Hå odlingar i Fjärås.

Färskvaruhallen Syd

Färskvaruhallen i Malmö erbjuder restaurangkunder en mängd kvalitativa råvaror från sina lokala producenter. I södra Sverige finns många spännande leverantörer som vi arbetar nära för att hitta de allra bästa råvarorna i säsong. Hos Syd finner du bland annat ramslök och granskott från Juleboda, sparris och saffran från Österlen, utegris från Gessie och svart vitlök från Foodbros. Vi är också glada att ha knutit ett samarbete med Botildenborg Stadsodling för att kunna ha deras morot, betor och rovor i vårt sortiment. Och sist men inte minst kan du också genom oss köpa svensk ekologisk kiwi från Bokeslundsgården samt mycket mycket mer.

Färskvaruhallen Norr

Färskvaruhallen i Sundsvall är vårt lokala specialistnav inom kött, chark, delikatesser och frukt och grönt. Bland våra lokala producenter hittar vi exempelvis Arvidsjaurs renslakteri och Peckas naturodlingar som producerar fisk och grönsaker året om. I vår nordligaste färskvaruhall kan du även köpa mejeri från Strömmens Gårdsmejeri och chark från Familjen Hansen Charkuteri.

Färskvaruhallen Stockholm

I Stockholm har vi en av Sveriges största färskvaruhallar med frukt och grönt, kött, fisk och delikatesser under ett och samma tak. Servicestyckarna, EkoFisk, och Andys Frukt sitter i samma lokaler som Menigo Färskvaruhallen. Vi ville skapa ett färskvarucenter med stora delar av vårt färskvaruerbjudande och specialistbolag samlade på en plats, som skapar mervärde för våra kunder. Några av våra lokala produkter är exempelvis smör och sirap från Blaxta, örter från Farmys och Orto Novo och goda ostar från Holy Local.

Din färskvaruhall

Våra färskvaruhallar sträcker sig från Malmö i syd till Sundsvall i norr och via spridningspunkter kan vi snabbt nå ut till hela landet.

vara_producenter.png


Våra utvalda producenter

Här presenterar vi några av våra många producenter som levererar till våra färskvaruhallar.

I vår säsongskalender ser du tillgången av frukt och grönsaker per månad och land på ett överskådligt sätt. 

Klicka här för att ladda hem den.