- Hem
- Recept & kalkyl
- Sotad lake med blåmusslor, alger och sauce vierge. Confiterad potatis
Åtgärder
Sotad lake med blåmusslor, alger och sauce vierge. Confiterad potatis
Receptkategori: À la CarteRecept signerat Michael Andersson
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Länge leve måltiden restaurang
Gör så här
Lake
- Putsa ut fina filéer av laken. Torrimma den med ett bra lager av salt och tång i 15 min.
- Skölj laken och torka den ordentligt. Fixera filéerna tight i plastfilm och baka av dom på 70° varmluft till 30° innertemperatur.
- Kyl ner ordentligt.
- Vid servering så bränn filéerna ordentligt med brännare och värm i ugnen på 100° varmluft till en innertemperatur på 45°.
Saffranskonfiterad potatis
- Bryn 500g smör. Lägg i saffran, lagerblad och vitlök.
- Skala potatisarna i önskad storlek. Lägg ner potatisarna i smöret och koka dom försiktigt tills dom är helt klara och krämiga.
Pernodkokt fänkål
- Tärna fänkålen. Svetta den försiktigt i lite olja och tillsätt salt, 15g socker och citronzest från en citron.
- Svetta tills fänkålen är mjuk. Häll i pastis och koka bort all vätska helt. Kyl ner.
Vinkokt lök
- Tärna silverlöken. Svetta den försiktigt i lite olja och tillsätt salt, 15g socker och citronzest från en citron. Svetta tills löken är mjuk.
- Häll i 100g vitt vin och koka bort all vätska helt. Kyl ner.
Servering:
- Värm Laken i ugnen.
- Värm upp potatisen i det brynta smöret.
- Toppa potatisen med alger, ringblomma och smörgåskrasse. Lägg såsen över fisken.
Sauce vierge
- Emulgera blåmusselbuljongen med tempererat smör tills du får en smörsås.
- Gå i med tomat, örter, pernodkokt fänkål och vinkokt lök precis innan servering.
Du behöver
1 st | Lake* |
1 hg | Salt* |
30 g | Tång* |
7,5 hg | Smör Normalsalt 82% |
4 st | Lagerblad färska* |
1 st | Vitlöksklyfta* |
0,5 g | Saffran svensk* |
4 hg | Potatis Amandine Tvättad Sverige |
1 st | Fänkål* |
1 hg | Pastis 51 |
2 st | Citron zest* |
1 st | Silverlök * |
1 hg | Matlagningsvin vitt BIB |
30 g | Socker* |
Alger* | |
Ringblomma* | |
Smörgåskrasse* | |
Sauce vierge | |
---|---|
Salicorn hackad* | |
Gräslök hackad* | |
Dragon hackad* | |
1,15 hg | Tomat Tärnad 3mm |
2,5 hg | Smör* |
2 hg | Blåmusselbuljong* |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
** Innehåller ingredienser som ej säljs av Menigo - den totala portionskostnaden kan därför vara högre än det som visas här.
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 1534.03 kJ |
Energi | 373.17 kcal |
Fett | 40.74 g |
varav | |
- mättat fett | 25.82 g |
- enkelomättat fett | 0 g |
- fleromättat fett | 0 g |
Kolhydrat | 0.94 g |
varav | |
- sockerarter | 0.95 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 0.46 g |
Salt | 0.66 g |
kr