- Hem
- Recept & kalkyl
- Penne pesto med svamp och råhyvlad blomkål [Barilla]
Åtgärder
Penne pesto med svamp och råhyvlad blomkål [Barilla]
Receptkategori: PastarätterNjut av höstens delikatesser och laga en härlig rätt där pasta, pesto, svamp och blomkål samspelar i finstämd harmoni.
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Gör så här
Sås
Skala och hacka schalottenlöken. Värm smör i en kastrull och fräs löken mjuk. Häll på buljong, vin och grädde.
Sjud ihop 20 minuter eller tills 1/3 har reducerats bort.
Rör ner peston och smaka av med salt, peppar och sjud i några minuter.
Pasta
Dela svampen i bitar och stek i smör så den får färg, krydda med salt och peppar. Ta 1/4 av blomkålen och skiva tunt med kniv eller med hjälp av en mandolin.
Koka pastan enligt anvisningen. Blanda sedan upp med såsen och parmesanen så pastan blir krämig.
Servera
Lägg på svamp och råhyvlad blomkål och extra riven parmesan.
Buon appetito!
Du behöver
1,5 hg | Schalottenlök Klass 1 |
smör* | |
4 dl | Grönsaksbuljong* |
1 dl | Vitt vin* |
4 dl | vispgrädde* |
2 hg | Pesto alla Genovese |
1 hg | Parmigiano Reggiano 29,7% |
salt och peppar* | |
5 hg | svamp* |
Blomkål Sverige | |
1 kg | Penne Rigate |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 1085.59 kJ |
Energi | 258.05 kcal |
Fett | 7.88 g |
varav | |
- mättat fett | 1.9 g |
- enkelomättat fett | 0 g |
- fleromättat fett | 0 g |
Kolhydrat | 37.23 g |
varav | |
- sockerarter | 2.21 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 8.58 g |
Salt | 0.08 g |
Fiber | 1.74 g |
kr