- Hem
- Recept & kalkyl
- Pastasallad med kronärtskocka, pesto och hyvlad parmesan
Åtgärder
Pastasallad med kronärtskocka, pesto och hyvlad parmesan
Receptkategori: Sallader●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisning på påsen. Kyl ner och blanda med pesto och olivolja.
- Rosta 10 st skockor i torr, het panna och rosta därefter pinjenötter på samma sätt.
- Gör en 1-2-3 lag på ättika, socker och vatten, låt svalna något. Hyvla polkabetor tunt på mandolin och lägg hälften i lagen. Lägg resten i kallt vatten.
- Arrangera allt snyggt och toppa med rikligt hyvlad parmesan.
Du behöver
1 kg | Pasta Casarecce* |
5 hg | Pesto Basilika |
3,3 msk | Olivolja Extra Virgin PET* |
2 hg | Parmigiano Reggiano i bit 24 mån_ |
50 g | Pinjenötter* |
Kronärtskockor Alla Romana | |
2 hg | Polkabeta |
1,8 hg | Strösocker |
Ättika 12% | |
3 dl | Vatten* |
20 g | Smörgåskrasse EKO |
25 g | Bladpersilja i Tråg |
5 g | Oregano i Ask |
Salt* | |
Peppar* |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 778.22 kJ |
Energi | 187.51 kcal |
Fett | 14.44 g |
varav | |
- mättat fett | 3.18 g |
- enkelomättat fett | 5.96 g |
- fleromättat fett | 3.22 g |
Kolhydrat | 9.4 g |
varav | |
- sockerarter | 9.14 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 4.8 g |
Salt | 1.06 g |
Fiber | 0.6 g |
kr