- Hem
- Recept & kalkyl
- Oxbringa med semitorkade picklade rotsaker, gravat äpple, krasse- och senapsemulsion och skummig dijonvelouté
Oxbringa med semitorkade picklade rotsaker, gravat äpple, krasse- och senapsemulsion och skummig dijonvelouté
Receptkategori: Nötkött(0 röster)
Gör så här
Koka upp ättika, socker och vatten. Slå lagen över rotsaksstrimlorna och låt stå 1 dygn i kylskåp. Sila bort lagen och torka rotsakerna i ugn 85°C över natten.
Värm rapsoljan till 50°C och mixa den tillsammans med blomsterkrassen. Blanda senap och äggula. Tillsätt krasseoljan droppvis under kraftig vispning. Smaka upp med salt och peppar.
Skär äpplet i små kuber och vacuumförpacka kuberna med salt och socker. Sous vida äpplet vid 85°C i 30 minuter.
Skiva oxbringan i 10 mm tjocka skivor. Häll skyn i en kastrull och koka ihop med grädde och dijonsenap, sila av och skumma innan servering.
Rosta potatisen i ugn med smör, salt och peppar på 160°C i ca 40 minuter.
Stek oxbringan i het panna och servera med krasseemulsion, rotsaker och gravat äpple och skummad velouté. Garnera med blomsterkrasse.
Du behöver
| 1,5 hg | Ättika 12% |
| 1,5 hg | Strösocker |
| 1,5 hg | Vatten* |
| 1 kg | Rotfruktsstrimlor |
| 2,5 hg | Rapsolja EKO* |
| 20 g | Blomsterkrasse Blad |
| 75 g | Dijonsenap Fransk Hink |
| 75 g | Äggula Bag in Box |
| 2,5 hg | Äpple Royal Gala Klass 1 |
| Fint Salt med Jod | |
| 20 g | Rörsocker KRAV* |
| 2 kg | Kulpotatis Tvättad 35-40mm Sverige |
| 50 g | Smör osaltat 1 kg* |
| 4 kg | Oxbringa Rimmad hel Sous Vide |
| Svartpeppar Hel | |
| Vispgrädde 40% |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
Näringsdeklaration
| Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
|---|---|
| Energi | 443.28 kJ |
| Energi | 110.06 kcal |
| Fett | 4.66 g |
| Kolhydrat | 8.09 g |
| Protein | 8.66 g |
| Salt | 1.64 g |
| Fiber | 1.05 g |