- Hem
- Recept & kalkyl
- Oxbringa med semitorkade picklade rotsaker, gravat äpple, krasse- och senapsemulsion och skummig dijonvelouté
Oxbringa med semitorkade picklade rotsaker, gravat äpple, krasse- och senapsemulsion och skummig dijonvelouté
Receptkategori: Nötkött(0 röster)
Gör så här
Koka upp ättika, socker och vatten. Slå lagen över rotsaksstrimlorna och låt stå 1 dygn i kylskåp. Sila bort lagen och torka rotsakerna i ugn 85°C över natten.
Värm rapsoljan till 50°C och mixa den tillsammans med blomsterkrassen. Blanda senap och äggula. Tillsätt krasseoljan droppvis under kraftig vispning. Smaka upp med salt och peppar.
Skär äpplet i små kuber och vacuumförpacka kuberna med salt och socker. Sous vida äpplet vid 85°C i 30 minuter.
Skiva oxbringan i 10 mm tjocka skivor. Häll skyn i en kastrull och koka ihop med grädde och dijonsenap, sila av och skumma innan servering.
Rosta potatisen i ugn med smör, salt och peppar på 160°C i ca 40 minuter.
Stek oxbringan i het panna och servera med krasseemulsion, rotsaker och gravat äpple och skummad velouté. Garnera med blomsterkrasse.
Du behöver
1,5 hg | Ättika 12% |
1,5 hg | Strösocker |
1,5 hg | Vatten* |
1 kg | Rotfruktsstrimlor |
2,5 hg | Rapsolja EKO* |
20 g | Blomsterkrasse Blad |
75 g | Dijonsenap Fransk Hink |
75 g | Äggula Bag in Box |
2,5 hg | Äpple Royal Gala Klass 1 |
Fint Salt med Jod | |
20 g | Rörsocker KRAV* |
2 kg | Kulpotatis Tvättad 35-40mm Sverige |
50 g | Smör osaltat 1 kg* |
4 kg | Oxbringa Rimmad hel Sous Vide |
Svartpeppar Hel | |
Vispgrädde 40% |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 443.28 kJ |
Energi | 110.06 kcal |
Fett | 4.66 g |
varav | |
- mättat fett | 2.19 g |
- enkelomättat fett | 0 g |
- fleromättat fett | 0 g |
Kolhydrat | 8.18 g |
varav | |
- sockerarter | 3.29 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 8.66 g |
Salt | 1.64 g |
Fiber | 1.05 g |