Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
  • Hem
  • Recept & kalkyl
  • Oxbringa med semitorkade picklade rotsaker, gravat äpple, krasse- och senapsemulsion och skummig dijonvelouté
Åtgärder

Oxbringa med semitorkade picklade rotsaker, gravat äpple, krasse- och senapsemulsion och skummig dijonvelouté

Receptkategori: Nötkött

(0 röster)
Oxbringa med semitorkade picklade rotsaker, gravat äpple, krasse- och senapsemulsion och skummig dijonvelouté

Gör så här

Koka upp ättika, socker och vatten. Slå lagen över rotsaksstrimlorna och låt stå 1 dygn i kylskåp. Sila bort lagen och torka rotsakerna i ugn 85°C över natten. 


Värm rapsoljan till 50°C och mixa den tillsammans med blomsterkrassen. Blanda senap och äggula. Tillsätt krasseoljan droppvis under kraftig vispning. Smaka upp med salt och peppar.


Skär äpplet i små kuber och vacuumförpacka kuberna med salt och socker. Sous vida äpplet vid 85°C i 30 minuter.


Skiva oxbringan i 10 mm tjocka skivor. Häll skyn i en kastrull och koka ihop med grädde och dijonsenap, sila av och skumma innan servering.


Rosta potatisen i ugn med smör, salt och peppar på 160°C i ca 40 minuter.


Stek oxbringan i het panna och servera med krasseemulsion, rotsaker och gravat äpple och skummad velouté. Garnera med blomsterkrasse.

Energifördelning

40.3%21.7%38.0%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi443.28 kJ
Energi110.06 kcal
Fett4.66 g
varav
- mättat fett2.19 g
- enkelomättat fett0 g
- fleromättat fett0 g
Kolhydrat8.18 g
varav
- sockerarter3.29 g
- stärkelse0 g
Protein8.66 g
Salt1.64 g
Fiber1.05 g