- Hem
- Recept & kalkyl
- Kesoplättar med ädelostkräm, inkokt päron och knäckebrödscrust
Åtgärder
Kesoplättar med ädelostkräm, inkokt päron och knäckebrödscrust
Receptkategori: Desserter●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Länge leve måltiden offentlig
Gör så här
Vispa ihop ägg, keso, maizena till en smet. Smaksätt med salt och socker. Stek på medelvärme i stekbordet i olja. Koka upp vatten, socker, saft från en citron, kanelstång samt stjärnanis. När sockeret löst upp sig så lägg i dina skalade päron och låt sjuda på låg värme ca 10-15 minuter beronde på storleken på dina päron. Låt svalna i lagen. Vispa ihop färskost med ådelost till en slät kräm.Du kan tillsätta vatten om du önskar en lösare kräm Smält smör och låt svalna. Mixa sönder knäckebrödet i en mixer. Rosta kummin i en torr panna och häll sedan ner i knäckebrödet. Häll även på smöret ochmixa ihop allt. Häll upp på en plåt och låt torka en timme i ugnen ca 80 grader till ett crisp. Arrangera din rätt på tallrik eller ett stort fat
Du behöver
| 1 kg | Naturell Keso 4% |
| 8 st | Ägg M frigående 15p* |
| 1,5 dl | Majsstärkelse |
| salt* | |
| socker* | |
| olja* | |
| 1 liter | vatten* |
| 3 hg | Strösocker |
| 20 g | Kanel Hel |
| 20 g | Stjärnanis Hel |
| 1 st | Citron Primofiori/Vernas Klass 1 |
| 2 hg | Grädd Ädelost 36% |
| 2 hg | Färskost Naturell 22% Laktosfri |
| 2 hg | Smör Normalsaltat 82% |
| 1 hg | Knäckebröd Chia & Havssalt |
| 20 g | Kummin Hel |
| 5 hg | Päron Conference BE* |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
| Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
|---|---|
| Energi | 866.54 kJ |
| Energi | 208.34 kcal |
| Fett | 10.84 g |
| Kolhydrat | 20.22 g |
| Protein | 6.48 g |
| Salt | 0.61 g |
| Fiber | 1.34 g |
| Natrium | 0.12 g |
| Vitamin A | 47.68 µg |
kr