Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Grillad flank med svamp, grönsaker och örtsås

Receptkategori: À la Carte
Grillad flank med brynt smör serveras med marinerad spetskål, zucchini och svamp samt en mustig rödvinssky. En måltid i höstens smaker av Bocuse d'Or finalisten och tidigare Årets Kock Gustav Leonhardt.

(0 röster)
Länge leve måltiden restaurang
Grillad flank med svamp, grönsaker och örtsås

Gör så här

  1. Bryn smöret.
  2. Grilla flanken med brynt smör, salt peppar.
  3. Värm oljan till 70 grader mixa med gräslök och spenat, sila.
  4. Skiva zucchini marinera med citron, salt och gräslöksolja
  5. Dela upp kålen, vaccumförpacka kålen med gräslöksoljan, grilla.
  6. Plocka kruspersiljan, grilla med brynt smör.
  7. Plocka svampen och grilla med brynt smör, citron och salt.
  8. Fräs lök med vitlök, lagerblad och tomat. Slå på vinet och reducera till hälften, häll på skyn och reducera till god konsistens. Smaka upp med salt och lite citronjuice.

Du behöver

3 kgFlankstek Skinnad Sverige
1 hgGräslök
1 hgBabyspenat Tvättad
2 hgRapsolja
1 kgSpetskål Sverige
3,5 hgZucchini grön SE*
60 gKruspersilja i Tråg
Örter*
3 hgSvamp*
1 hgSmör*
50 gTimjan i Ask
35 gVitlök Skalad
2 hgSky*
40 stLök*
50 gVin*
10 gTomat*
5 stLagerblad*

Energifördelning

2.9%95.8%1.3%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi137.12 kJ
Energi33.34 kcal
Fett3.62 g
varav
- mättat fett0.29 g
- enkelomättat fett2.23 g
- fleromättat fett1.09 g
Kolhydrat0.05 g
varav
- sockerarter0.04 g
- stärkelse0 g
Protein0.11 g
Salt0.01 g
Fiber0.04 g