- Hem
- Recept & kalkyl
- Endiveskål med brysselkål
Åtgärder
Endiveskål med brysselkål
Receptkategori: VeganTrevligt litet tilltugg med brysselkål, granatäpple samt valnötter.
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Gör så här
Hacka löken fint och stek gyllene i olja.
Dela brysselkålen och stek på låg värme och blanda sedan med löken och den hackade persiljan.
Salta och peppra.
Plocka ut kärnorna ur granatäpplet.
Rosta valnötterna i panna och hacka sedan grovt.
Arrangera röran i bladen. Strö över valnötter och pressa på citron.
Du behöver
20 st endiveblad* | |
1 kg | Brysselkål |
1,5 hg | Bananschalottenlök Klass 1 |
3 hg | Granatäpple |
Rapsolja | |
13 g | Kruspersilja i Tråg |
80 g | Valnötskärnor i Halvor |
Salt* | |
Peppar* | |
1 st | Citron Primofiori/Vernas Klass 1 |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 256.98 kJ |
Energi | 61.64 kcal |
Fett | 3.24 g |
varav | |
- mättat fett | 0.31 g |
- enkelomättat fett | 0.01 g |
- fleromättat fett | 0.12 g |
Kolhydrat | 4.11 g |
varav | |
- sockerarter | 2.18 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 2.74 g |
Salt | 0 g |
Fiber | 2.87 g |
kr