- Hem
- Recept & kalkyl
- Chilismörsås
Åtgärder
Chilismörsås
Receptkategori: Såser varma●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Länge leve måltiden restaurang
Gör så här
1. Blanda vatten, vinäger, vitpeppar och schalottenlök i en kastrull. Reducera vätskan med 1/3. Tillsätt chilisaucen och rör ihop.
Blanda reduktionen med äggulorna i en bunke. Sätt på vattenbad med medelvärme och vispa sedan till ett lätt skum.
OBS! se till att såsen inte blir varmare än 65° C.
2. Tillsätt det klarade smöret i en tunn stråle och vispa kontinuerligt.
3. Sila eventuellt genom en chinoise.
4. Smaka av med citron och salt.
Du behöver
| 4 msk | Vatten* |
| 4 msk | Vitvinsvinäger 6% |
| 1 tsk | Vitpeppar nymalen* |
| 10 g | Bananschalottenlök Klass 1 |
| 20 g | Chilisås Hink |
| 4 st | Äggulor* |
| 3 hg | Smör Normalsaltat 82% |
| 0,5 st | Citron Primofiori/Vernas Klass 1 |
| Salt* |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
| Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
|---|---|
| Energi | 1925.22 kJ |
| Energi | 467.93 kcal |
| Fett | 50.28 g |
| Kolhydrat | 2.87 g |
| Protein | 0.62 g |
| Salt | 0.86 g |
| Fiber | 1.04 g |
| Natrium | 0.05 g |
| Vitamin A | 442.11 µg |
kr